Şube Müdürlüğü Mülakatına İtiraz

Şube Müdürlüğü Mülakatına İtiraz

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKATINA İTİRAZ, meb şube müdürlüğü

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmış olan şube müdürlüğü mülakat sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonuçlarına, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde silsile yoluyla Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne  itiraz edilebilir. Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen Türk Eğitim Sen üyeleri için örnek itiraz dilekçesi Genel Merkezimizce hazırlanmıştır.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

(İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü)

 

Milli Eğitim Bakanlığını İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan  Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavına ……….. günü…….. Kurul ……..sırada katıldım.………..tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde  MEBBİS Kişisel bilgiler modülünden sözlü sınav sonucumun …………. olduğunu öğrendim.

MEB Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin Sözlü Sınav başlıklı 16. Maddesinde aranılan şartları taşımış olmama ve tarafıma sorulan soruları doğru cevaplamış olmama karşın verilen puan hakkaniyetli değildir.

Sözlü sınavlar ile ilgili  Danıştay İdari Dava Daireleri Genel KurulununYD. İtiraz No: 2008/774 numaralı vermiş olduğu karara göre sözlü sınavda adayın sorulara verdiği yanıtların teknolojik imkânlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmasının gerekli olduğu belirtilmiştir. Danıştay Onikinci Dairesi verdiği kararda, sözlü sınav komisyon üyelerinin her biri tarafından değerlendirme yapılarak tutanağa bağlanmış soruların ve yanıtlarının neler olduğunun, bu yanıtlara komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçeleriyle ortaya konulmamış olması ve ayrıca sözlü sınavda verilen yanıtların teknolojik imkânlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmaması nedenleriyle davacının sözlü sınavda başarısız sayılmasına ilişkin işlemi hukuka uygun bulunmamıştır. Sözlü sınavın sesli ve görüntülü kayıt yapılmak suretiyle gerçekleştirilmesi günümüzde mümkün olduğundan bu imkânın kullanılmamasının hukuk devleti ilkesinin sağladığı güvenceyi zedelediğinden bahsedilmektedir. 

Sözlü ve görüntülü kayıt imkânı varken ayrıca sözlü sınav komisyon üyelerinin soru ve cevaplarının tutanağa geçirilmesi, sözlü sınavda komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçelerinin ortaya konulması, sınav öncesinde soruların ve cevaplarının hazırlanmış olması gerekmektedir.

Katıldığım sözlü sınavda sorulara verdiğim cevaplar teknolojik imkânlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmamıştır. Girmiş olduğum sözlü sınavda sübjektif bir değerlendirme yapılmış olup yazılı sınav puanım bertaraf edilmek için sözlü sınavdan düşük puan verilerek atanma hakkım elimden alınmıştır.

Sözlü sınavda tarafıma sorulan sorulara verdiğim cevaplar gerekçeleri ile birlikte tutanağa geçirilmemiş, sınav sesli ve görüntülü kayıt altına alınmamış, sorulara doğru cevaplar vermiş olmama rağmen sözlü sınav takdirinde sübjektif değerlendirme yapılarak mağduriyetime sebep olunmuştur.

Yukarıda izah ettiğim hususlar göz önünde bulundurularak 21/02/2014 tarihinde katıldığım Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınav sonucumun yeniden değerlendirilmesi hususunda gereğini arz ile talep ederim.

 

 

Ad-Soyad

 

TC.No:………..

Adres:…………

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.