Şube Müdürlüğü Normları Yeniden Belirleniyor

Şube Müdürlüğü Normları Yeniden Belirleniyor

​Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında çalışan şube müdürlerinin il ve ilçelere göre dağılımını yeniden belirliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında çalışan şube müdürlerinin il ve ilçelere göre dağılımını yeniden belirliyor.

18/10/2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’ndeki hizmet alanları baz alarak önce her il merkezine 13 şube müdürü kadrosu vermişti. Bunun sonucu olarak nüfusu 18 bin civarında olan Ardahan ile Nüfusu 300 binin üzerinde olan il merkezlerine 13’er şube müdürü kadrosu verilmesinin olumsuzlukları görülmüş ve 2014 yılı Nisan ayında yapılan Şube Müdürlüğü atamalarında bu sorunu düzeltmek için il merkezlerine ve ilçelere göre yeniden norm düzenlemesi yapılmıştı.

2014 yılı Nisan ayında yapılmış olan yeni düzenlemeyle de il ve ilçelerdeki şube müdürü dağılımında isabet sağlanamamıştır. Örneğin 25 bin nüfuslu bir ilçede 4 şube müdürü bulunurken 300 bin nüfuslu bir başka ilçede 6 şube müdürü bulunmaktadır. Ayrıca şehir merkezinde 250-300 bin nüfusun olduğu birçok il merkezinde 7 adet şube müdürü görev almaktadır. Özellikle büyükşehir olmayan illerde tüm ilçelerin görüş, talep ve onay işlemlerinin il merkezinde görevli şube müdürleri aracılığıyla gerçekleştirildiği bu ortamda il merkezlerinde işler kilitlenme noktasına gelmektedir. Taşradaki birçok ilçede geçmişte 2-3 şube müdürü ile yürütülen işler için 5-6 şube müdürü kadrosu verilmiş olması, il milli eğitim müdürlüklerinin iş yükünü artırmaktadır.

Yaşanan sıkıntılar birçok il ve ilçe yöneticisi tarafından bakanlık yetkililerine aktarılmış ve bakanlık da şube müdürlüklerine yapılacak yeni atamalarda, taşra teşkilatındaki şube müdürlerinin norm kadrolarını yeniden düzenlemek için çalışmalara başlamıştır.

gazetekamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.