Şube Müdürlüğü Operasyonu İç Tüzüğe Aykırı

Şube Müdürlüğü Operasyonu İç Tüzüğe Aykırı

Şube Müdürlüğü Operasyonu İç Tüzüğe Aykırı

Milli Eğitim Bakanlığının 1709 şube müdürleri ataması mahkemeler tarafından ( Danıştay – Ankara 17. idare- Ankara Bölge) İptal edildiği ve atamaların yeniden aritmetik ortalama ile yapılması gerektiği kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Eğitim camiasının binlerce üyesi bu iptali beklerken bu günlerde hazırlanmakta olan Torba Yasaya konulup bizlerin ve ailelerimizin yüreklerini hukuk kararlarına rağmen yaralamayın. Bu hukuksuzluğu torba yasadan geri çekerek bir devlet büyüğümüz olarak adaleti tesis edeceğinizden kuşkumuz yoktur. Bu malum konu yüzbinlerce eğitim camiasının takibindedir.

Ayrıca, 16.01.2015 tarihinde TBMM’ye verilen Torba Yasa içindeki Şube Müdürlüğü atamalarını ilgilendiren kanun maddesi, 615 sıra sayılı torba kanundan  altı komisyon üyesi Milletekili tarafından yeniden değerlendirilmek üzere oy birliğiyle çıkarılmıştı. TBMM İçtüzüğünün 76. Maddesi gereği bir yıl geçmeden aynı maddenin değerlendirmeye alınması TBMM İç Tüzüğüne aykırıdır.

Reddedilen Kanun Tasarı ve Teklifleri.- Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından reddedilmiş olan kanun tasarı ve tekliflerinin, aynı yasama dönemi içinde yeniden verilebilmeleri için bir tam yılın geçmesi gerekir

(İçtüzük, m.76). Reddedilen Kanun Tasarı ve Teklifleri.-

Saygılarımızla.

MÜLAKAT MAĞDURU EĞİTİM-BİR-SEN’LİLER PLATFORMU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum