Şube Müdürlüğü Rotasyonu İptal Edilir Mi?

Şube Müdürlüğü Rotasyonu İptal Edilir Mi?

Başlangıçta hesap edilemeyen durumlardan dolayı, geçen yıl rotasyon son dakikada iptal edilmişti.

Başlangıçta hesap edilemeyen durumlardan dolayı, geçen yıl rotasyon son dakikada iptal edilmişti. Bu yıl kesinlikle uygulanacağı ifade edilirken bu konuda takvim ve kılavuz yayımlandı. 

Boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına sınavla atama yapıldı. Atanan sayı pek de azımsanacak bir rakam değil. Atananların sözlü sınavları ise sendikaların dava açmaları sonucunda Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar hukuk devleti kriterleri içinde bir ay içinde uygulanmak zorunda. Yani işlem hiç yapılmamış olacak ve herşey eskiye dönecek.

Sayın Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı başkanlığında Eskişehirde yapılan toplantıda MEB Müsteşarı, atanan şube müdürlerinin alınmayacağını, farklı alternatif üretmek için çalıştıklarını söylediği ifade edilmektedir. Atanan şube müdürleri eski görev yerlerine döndürülmediği zaman hukuk kararı yerine getirilmemiş olacaktır. Rotasyon uygulamasına tabi şube müdürleri ise boş kadroların fazla olmasını ve ilk birkaç tercihlerinden birine gitmek istemektedirler. Atananlar geriye döndürülüp kadrolar boşaltılmadığında atananlardan bir kısmı konuyu mahkemeye götürecek ve büyük bir ihtimalle de kazanacaktır. Bu defa da farklı bir kaos ortamı oluşacak ve MEB in kamuoyunda pek de iyi olmayan imajına bir darbe daha vurulacaktır.

Mahkeme kararının nasıl uygulanacağı konusunda MEB herhangi bir açıklama yapmamıştır. Atananlar tedirgin, rotasyona tabi olanlar da tedirgindir. Öncelikle rotasyon uygulanmalı, sonrasında ise atananların yazılı sınavları yeniden değerlendirerek tercihlerine puan üstünlüğüne göre yeniden atamaları yapılmalıdır.

Ömer Davut Asker
Gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum