Şube Müdürlüğü Sınavına Katılanlar Harcırah Alacak mı?

Şube Müdürlüğü Sınavına Katılanlar Harcırah Alacak mı?

Görev Mahalli Dışında Şube Müdürlüğü Sınavına Katılanlara Harcırah Ödenmelidir

Eğitim Bir-Sen'den yapılan açıklama:

 

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı şube müdürlüğü görevde yükselme yazılı sınavı, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde, 29 Aralık 2013 tarihinde ÖSYM tarafından yapılmıştır.

Söz konusu sınava görev mahalli dışında katılan adaylara yol masrafı ve gündelik ödenmesi gerekmektedir.

 

Şöyle ki, 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun 3. maddesinin (g) bendinde, memuriyet mahallinin, memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgâhının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri ifade ettiği belirtilmiştir. 

Aynı kanunun 18. maddesinde ise, “Memurlar, yardımcı hizmetler sınıfına dâhil personel ve kurumlarda yalnız ödenek mukabili çalışanlardan, memuriyet mahalli dışına;

 

a. Görevlerine ait mesleki ve sıhhi yeterliklerinin tespiti veya kurumlarınca görülecek lüzum üzerine imtihan için gönderilenlere, gidiş ve dönüşleri için yol masrafı ve gündelik ile bu amaçla gönderildikleri yerde geçen sürenin en çok yedi günü için gündelik ödenir” hükmüne yer verilmiştir. 

 

Yukarıda da belirtildiği gibi, söz konusu sınava görev mahalli dışında katılacak olanlara 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun 18. maddesine göre yol masrafı ve gündelik ödenmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, harcırahın beyana bağlı olarak ödendiği dikkate alındığında, söz konusu sınava görev mahalli dışında katılanlar, yol masrafı ve gündelikten yararlanmak için kadrolarının bulunduğu birimlere, sınava giriş evrakı ve geçici görev yolluk bildirim formu ile başvurarak bu yönde beyanda bulunmalıdır.

 

 Yolluk Bildirim Tablosu İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.