Şube Müdürlüğü sınavını ÖSYM yapacak

Şube Müdürlüğü sınavını ÖSYM yapacak

Yazılı sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 29 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek

MEB 31 Ekim 2013 tarihinde  “Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda taşra teşkilatı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde boş bulunan 1709 şube müdürü kadrosuna sınavla atama yapmak üzere duyuruya çıktı.

 

Buna göre;

Yazılı sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 29 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda sınavla müdür ve müdür yardımcısı atamaları yapmış ve bunların tamamında sınavlar MEB YEĞİTEK tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca MEB duyurularında görüleceği gibi birçok bakanlığın, kurum ve kuruluşun uzmanlık sınavları, görevde yükselme sınavları, müşavir yardımcılığı sınavları hatta işyeri hekimliği sınavları bile MEB YEĞİTEK tarafından yapılmıştır. Ancak MEB kendi personelinin görevde yükselmesi için ÖSYM’ye sınav yaptırmaktadır. Üstelik MEB başka kurumlar için yaptığı sınavlardan 35-40 TL gibi ücretler almakta iken kendi personeline 95(doksanbeş) TL karşılığı ÖSYM’ye sınav yaptırmasının sebebi ne olabilir?

 

Yazılı sınavdan 70 alarak başarılı olanları ise bir de sözlü sınav beklemektedir. Sözlü sınavı ise “Bakan onayıyla Müsteşar veya Müsteşarın görevlendireceği bir müsteşar yardımcısı veya genel müdür başkanlığında; bir grup başkanı,  bir Bakanlık müşaviri veya öğretim üyesi, bir denetçi veya hukuk müşaviri ile bir il millî eğitim müdürü veya ilçe millî eğitim müdürü”nden oluşan komisyon yapacaktır.

MEB’in kendi personelinin görevde yükselme yazılı sınavını başka bir kuruma üstelik yüksek bir ücretle yaptırması dikkat çekicidir. Öyleyse sözlü sınavı da objektif olması açısından ÖSYM yapmalıdır. Çünkü okul ve kurum müdürlüğü için yapılan sözlü sınavlarda MEB tarafsızlığını kaybetmiştir.

 

Türkiye Eğitim Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.