Şube Müdürlüğü Sözlü Sınavından Pis Kokular

Şube Müdürlüğü Sözlü Sınavından Pis Kokular

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Görevde Yükselme Sınavı Şube Müdürlüğü Sözlü Sınav Sonuçları uzun bir bekleme süresinin ardından açıklandı. Bu sürecin uzaması bile aslında bu sözlü sınavın sıkıntılı olduğunu anlatmaya yeterliydi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Görevde Yükselme Sınavı Şube Müdürlüğü Sözlü Sınav Sonuçları uzun bir bekleme süresinin ardından açıklandı. Bu sürecin uzaması bile aslında bu sözlü sınavın sıkıntılı olduğunu anlatmaya yeterliydi.

Çünkü komisyon önünde sınava girenlerin notları o an itibariyle verilmektedir. Bunca bekleme süresi nedeniyle tabi bu sonuçlardan da pis kokular geleceğini aşikar kılmıştı. 

Çünkü tüm sözlü sınavlar torpilin ve adam kayırmacılığın kılıfı olarak kullanılmaktadır. Türk Sağlık-Sen olarak görevde yükselme yönetmeliğinde sözlü sınavı düzenleyen hükümlerin iptali için Danıştay’da açtığımız dava halen devam etmektedir. 

Ayrıca Danıştay ve iş mahkemeleri de sözlü sınavlara itirazlarla ilgili açılan davalarda sınavların objektif yapılmadığı yönünde kararlar vermiştir. Mahkemeler objektif bir sınava girdikten sonra aynı kadro için ikinci bir sınav yapılmasını eşitlik ilkesine aykırı olması ve subjektif değerlendirmelerin ortaya çıkacak olması nedeniyle hukuka uygun bulmamış ve iptal etmişlerdir. 

şube müdürlüğü sınavı

Sözlü sınavlarla ilgili hem kamu vicdanında hem de hukuk mantığında böylesine bir bakış varken ısrarla uygulanmak istemesinin tek gayesi  hak edenlerin yerine birilerinin adamlarının bu kadroları almalarını sağlamak olmuştur. 

Öyle ki; eşit bir yarışın olduğu yazılı sınavda Türkiye birincisi olan bir adayı elemek sözlü sınavın nasıl çığırından çıkarıldığının açık bir göstergesi olmuştur. 

Birinciler elenirken malum-sen’in yöneticilerinin sözlü mülakatı kazanmalarında yandaşlık unsurunun etkisinin olmadığını izah edebilecek bir tane mantıklı açıklama yoktur. 
Komisyonlardaki jüriden sözlü sınavda neye göre eleme yaptıklarını çalışanların karşısına çıkıp izah edebilecek bir kişi varmıdır merak ediyoruz ?

Birinciyi bile elemekten çekinmeyerek kul hakkı yemek için yapılan bu tür sınavlarda deveyi hamuduyla götürenlere pes diyoruz.  Lafa geldi mi Hz. Ömer adaletini dillerinden düşürmeyenlerin iş icraata döndüğünde hiçbir ahlaki ve vicdani rahatsızlık duymadan keyfiyete göre kadro dağıtmalarına yazıklar olsun diyoruz. 

Sınava çalışan, alınteri döken, zaman ayıran ve yazılı sınavda hak ettiği kadrosu sözlü mülakatta adaletin terazisi yıkıp, hak yiyenler tarafından elinden alınan tüm adaylar için her platformda bu işin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. 

NOT:  SÖZLÜ SINAVLA İLGİLİ BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN TÜM ÜYELERİMİZ ŞUBELERİMİZLE İRTİBATA GEÇEBİLİRLER

Sube Müdürlüğü Sınavı İtiraz Dilekçesi İçin Tıklayın...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum