Şube Müdürlüğünde, Yazılı ve Sözlü Ortalaması Alınacak

Şube Müdürlüğünde, Yazılı ve Sözlü Ortalaması Alınacak

Şube Müdürlüğünde, Yazılı ve Sözlü Ortalaması Alınacak

Şube Mürdürlüğü Atamalarında Yazılı ve Sözlü Puanın  Aritmetik Ortalaması Alınacak

Görevde yükselme yönetmeliğinin sözlü sınav ile ilgili yürütmeyi durdurması kararından sonra görevde yükselme yönetmeliği Danıştay kararı doğrultusunda güncellendi biz daha önceki yazılarımızda yazılı sınavın % 51 sözlü sınavın yüzde 49’u şeklinde düzenleme yapılacağını haberleştirmiştik.
Hazırlanan yönetmelikte atamaların yazılı ve sözlü puanın aritmetik ortalamasına göre atamalar yapılack.Tarafımızdan bir puanlık yanılma oldu.

Danıştay kararından sonra görevde yükselme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle başarı puanın belirlenmesinde “Başarı puanı, şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere atanacaklar için yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması ”alınır şeklinde düzenlenmiştir.
Ayrıca yine görevde yükselme yönetmeliği dışına çıkarılan müdür atamaları hazırlan bu yönetmelikle görevde yükselme yönetmeliği kapsamına alındı.

Müdür atamaları da şube müdürlüğü atamaları gibi “ Yazılı olarak tek aşamalı ya da şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere atanacaklar için yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılan görevde yükselme sınavında başarılı olmak” şeklinde düzenlendi.
Bundan her kademedeki müdür atamaları sadece yazılı sınava göre yapılabileceği gibi  yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalamasına  göre yapılabilecektir.

Görevde Yükselme Yönetmeliğinin İlgili Maddeleri
Görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda aranılacak genel şartlar

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelikte belirtilen görevde yükselme sınavına tabi kadrolara atama yapılabilmesi için aşağıdaki genel şartlar aranır:
a) 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları taşımak,
b) Yazılı olarak tek aşamalı ya da şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere atanacaklar için yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılan görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

Sözlü sınav
MADDE 13 – (1) Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere atanacaklardan yazılı sınavda başarılı olup en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır.

Başarı sıralaması
MADDE 16 – (1) Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı, şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere atanacaklar için yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması; diğer kadrolara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınmak suretiyle tespit edilir ve Bakanlık internet sitesinde ilan edilir.
 
Selam ve Saygılarımla
Fatih GENÇ
EğitimYöneticisi
Kamutv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum