Şube Müdürlüğünde Yazılı ve Sözlü Sınav kesinleşti

Şube Müdürlüğünde Yazılı ve Sözlü Sınav kesinleşti

Şube Müdürlüğünde Yazılı ve Sözlü kesinleşti

MEB'de şube müdürlüğüne nasıl bir atama yapılacağı bir süredir tartışılıyordu. 

Geçtiğimiz hafta bir inter sitesinde "Şube müdürlüğü sınavsız olacak" şeklinde bir haber yapılmış, bir çok inter sitesi bu haberi yayınlamıştı. 

Biz ise TurkiyeEgitim.Com olarak, daha 2 gün önce MEB Şube Müdürlüğü "Sınavlı" Olacak  başlığı ile vermiş olduğumuz haberde, Şube Müdürlüğü atamalarının yazılı ve sözlü sınav ile olacağını ifade etmiştik. 

Bugün yayınlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile Şube Müdürlüğü atamalarının yazılı ve sözlü puan ile yapılacağı kesinleşmiştir.

Şimdi ne olacak?

MEB, yukarıdaki yönetmelik değişikliği gereği kendi mevzuatında gerekli düzenlemeleri yaparak Yazılı Sınav duyurusuna çıkacaktır. 

"Yazılı sınavdaki başarı notunu her kurum kendine göre belirler" yönetmelik hükmü gereği bir taban puan belirleyecektir. Bu puan 60 veya 70 olabilir. 

Sonrasında yazılı sınavda başarıı olan adaylar arasından; atama yapacağı kadronun 5 katı (örneğin 1000 kadro için 5000 aday) sözlü sınava alınacaktır. 

Sözlü sınavda 70 puan barajı getirilmiştir. Yönetmeliğin belki de en sorunlu ve "davalık" olabilecek maddesi bu olsa gerek. 

Sözlü sınavda 70 ve üzeri alan adayların yazılı sınavla beraber toplam puanları belirlenecek ve atamaları yapılacaktır. 

Yazılı sınav ne zaman olacak?

Geçtiğimiz günlerde TEÇ-SEN yöneticilerini kabul eden MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Ekim-Kasım gibi Görevde Yükselme Sınavının yapılabileceğini ifade etmiştir. 

Bizim kanaatimiz de; Kasım - Aralık 2013 gibi şube müdürlüğü yazılı sınavının yapılabileceği şeklindedir.

Teoman YALÇIN

TurkiyeEgitim.Com  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum