Şube müdürlüğüne vekalette zimmet çıkabilir

Şube müdürlüğüne vekalette zimmet çıkabilir

Zimmet çıkmaması için, şube müdürlüğüne vekalette bu detaya dikkat,Kamuda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığına vekaleten atanmak için çoğu kurumda sadece süre şartı yer alırken, şube müdürlüğüne vekaleten atanmak için daha fazla şart aranmaktadır.

Kamudaki Daire Başkanı veya Genel Müdür Yardımcısı kadrolarına asaleten veya vekalaten yapılacak atamalarda, 1. dereceli kadrolar için 10 yıl hizmet yeterlidir.

Şube müdürlüğüne yapılacak asaleten veya vekalaten atamalarda ise hizmet süresi şartı tek başına yeterli değildir. Hizmet süresi şartına ilave olarak, bazı alt görevlerde belirli süre çalışmış olmak veya bazı bölümlerden mezun olmak şartı aranmaktadır.

Asaleten yapılacak atamalarda geçerli olan bu kural, vekalet ücreti ödenmesine esas vekaleten atamalarda geçerlidir. Örneğin, şube müdürlüğüne vekalet halinde hem özel hizmet tazminatı farkı hem de ek ödeme farkının alınabilmesi için, atanacak kişinin asaleten atanma şartlarına haiz olması gerekmektedir.

Bir belediyede örneğin huzurevi müdürlüğü kadrosuna yapılacak atamada hizmet süresi şartına ilave olarak şef, uzman gibi bazı kadrolarda en az 2 yıl çalışmış olmak gerekmektedir. Yine fen işleri müdürlüğüne sadece görevle ilgili bölümlerden mezun olanlar atanmalıdır.

Ancak uygulamada bu alt görevde çalışmış olma veya bazı bölümlerden mezun olma şartına uyulmadan vekaleten atama yapılmakta ve atanan kişiye vekalet ücreti ödenmektedir. Bu durum, denetimler sırasında ortaya çıkınca da ne yazık ki, atanan kişiye, geriye doğru zimmet çıkarılmaktadır.

Özellikle şube müdürlüğüne atanan kişilerin ileride mağdur olmaması için bu detaya dikkat etmesi gerekmektedir.

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum