Şube Müdürü Adayları İçin Uzaktan Eğitim

Şube Müdürü Adayları İçin Uzaktan Eğitim

Şube Müdürü Adayları İçin Uzaktan Eğitim

Şube müdürlüğü kadroları için eğitim öğretim yılı içerisinde açılacak hizmet içi eğitim kursları, eğitim öğretim faaliyetlerini olumsuz etkileyeceği gibi büyük bir maliyet de getirecektir. Emek ve kaynak israfına yol açacaktır. Münhal bulunan 2.000 e yakın kadro için 6.000 aday hizmet içi eğitime alınacak. (Madde:11) Bu kadar çok aday için illerde ya da Bakanlığın hizmet içi eğitim merkezlerinde hazırlık yapılması gerekmektedir. Öğretim görevlileri görevlendirilecek, haftalarca ücret ödenecek. Ayrıca, 6000 e yakın adaya harcırah ödenecek. Yatacak yer bulunacak, mekân ayarlanacak. Hepsinden önemlisi de okullar da hizmet aksayacak. Sınıfları bırakıp kurslara gidecek öğretmenleri de düşünürseniz, problem daha da büyük olacaktır. Bir kısım dersler boş geçecektir. Şimdiden bunun tahminini yapmak zor değildir.

Uzaktan eğitim yolu ile istenen başarı sağlanabilir mi? Endişesine ben katılmıyorum. Bu tür programlar artık eğitim sisteminin vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Bu eğitimler sonunda alınan sertifikalarında geçerliliği sorgulanmamaktadır. Önemli olan teknolojik alt yapının yeterli olmasıdır. Bu hususta da MEB son zamanlarda önemli ilerlemeler kaydetmiştir.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde 80 saat eğitim alınması zorunludur hükmü nedeni ile en az 10 işgünü böyle bir kurs devam edecektir.(Madde:12) Bu hem zaman kaybı hem de yüksek maliyet demektir. E- konferans sistemini mesleki çalışmalar da başarı ile uygulayan Bakanlığımız, şube müdürleri adayları için ileride düzenlemeyi planladığı kursu da uzaktan eğitim yolu ile gerçekleştirebilir. Mesai saatlerinden sonra hizmet içi kurs takvimini uygulayabilir. Bu durumdan okul ve kurumlarda olumsuz etkilenmez. Sınavlarını il merkezlerinde yapar. Uzaktan eğitimin internet üzerinden verilmesi ile ilgili düzenleme yapılarak büyük bir israftan vazgeçilip, tasarruf yapılabilir.

Davut ÇALIŞKAN

Ueyder Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.