Şube Müdürü atamaları iptal ediliyor

Şube Müdürü atamaları iptal ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğü kaosunu çözüyor… Yönetmelik hazırlandı, bu hafta iptallerin resmi ağızdan duyurulması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğü kaosunu çözüyor… Yönetmelik hazırlandı, bu hafta iptallerin resmi ağızdan duyurulması bekleniyor. Bilindiği gibi şube müdürlüğü mülakatlarıyla atananları kurtaracak kanun maddesi yasalaştırılmadı. Bunun en büyük nedeni kamuoyunda oluşan büyük rahatsızlık, seçim süreci ve yargı kararlarına müdahale ediliyor görüntüsü…

 

Milli Eğitim Bakanlığı mülakat sonucuna göre yapılan atamaları iptal ederek iptal kararnamelerini illere göndermelidir. Ataması iptal edilen kişilerin eski görevlerine dönmeleri sağlanmalıdır. Bu kişilerin bulundukları görevlere tekrar görevlendirilmeleri hem bakanlığın hem kadronun saygınlığını azaltacak daha önce bu makamlarda görevlendirme olarak çalışanlara da haksızlık olacaktır.

10-28 Şubat 2014 tarihlerinde Başkent Öğretmenevinde yapılan mülakatlara açılan çok sayıda iptal davası bulunmaktadır. Dava açanlardan biri bile bu davasını kazansa yapılan mülakatlarda iptal olacaktır(dava açmayan eğitimcilerimiz bu kararı emsal gösterip idareden mülakatının iptalini isteyecek gelen cevaba da dava açabileceklerdir). İdare Mahkemeleri bakanlıktan mülakat tutanaklarını ve sesli görüntü kayıtlarını istemektedir. Şunu kesinlikle söyleyebiliriz ki mülakatların uygulaması da iptal edilecektir. Bu yüzden bu mülakatların bu süreçte değerlendirilmeye katılması çok büyük risk ve yanlıştır. Bakanlık bu saatten sonra bu riske girmemelidir.

Sonuç olarak; 29 Aralık tarihinde yapılan seçme sınavı sonucu 70 ve üstü olan adaylar bölgelerde hizmet içi eğitime alınmalı bu eğitim sonunda merkezi yazılı sınav yapılmalıdır. İstenirse bu sınavdan sonra hukuki şartlara uygun yapılmak şartıyla mülakatta yapılabilir. Hizmet içi eğitimden sonra yapılan yazılı sınav sonucu ile yapılırsa mülakattan alınan puan birlikte değerlendirilerek atamalar yapılmalıdır. Hizmet içi eğitimle adaylar yeni atanacakları göreve layıkıyla hazırlanmış olacaktır. Böylelikle iş hayatında karşılaşacakları sorunlara, konulara hâkim kılınacaktır.

kamudanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum