Suç işleyen polisler takip edilecek

Suç işleyen polisler takip edilecek

Suç işleyen polisler için kolluk gözetim komisyonu kuruluyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatında görevli kolluk personelinin işlediği iddia edilen suçlarla veya disiplin cezasını gerektiren eylem, tutum veya davranışlarıyla ilgili olarak yürüyen süreçler merkezi bir birim tarafından takip edilecek.

Kolluk Gözetim Komisyonu adlı bu komisyon tam 1 yıl sonra merkezi kayıtları tutmaya başlayacak Ancak askeri suçlar bu kapsamda olmayacak.

Kolluk Gözetim Komisyonu, İçişleri Bakanlığı bünyesinde sürekli kurul olarak görev yapacak. Komisyon; Müsteşarın başkanlığında, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı, Kurul Başkanı, Bakanlık I. Hukuk Müşaviri, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, üniversitelerin ceza ve ceza usul hukuku ana bilim dallarında görevli öğretim üyeleri arasından Bakanın teklif edeceği üç aday ile baro başkanı seçilme yeterliğine sahip serbest avukatlar arasından Adalet Bakanının teklif edeceği üç aday arasından Bakanlar Kurulunca seçilecek birer üyeden oluşacak. Komisyona seçilecek üyelere dair detaylı özellikler kanunun 3. maddesinde gösterilmiştir. 

Düzenleme 1 yıl sonra yürürlüğe girdiğinde, İçişleri Bakanlığı bünyesinde merkezi bir kayıt sistemi kurulacak. Kolluk görevlileri hakkında Komisyona ve/veya diğer idari mercilere yapılan her türlü ihbar ve şikayet, merkezi kayıt sisteminden bir numara verilerek kayıt altına alınacak, bu numara ihbar veya şikayette bulunan kişilere tebliğ edilecek. İdari merciler tarafından resen tespit edilen ve işlem yapılmasını gerektiren fiil ve haller için de merkezi kayıt sisteminden bir numara verilecek.

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.