Şükrü Kolukısa, Genç İletişimcilerle Bir Araya Geldi

Şükrü Kolukısa, Genç İletişimcilerle Bir Araya Geldi

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nde devam eden Medya Okulu’nun bu sefer ki konuğu Eğitim-Bir-Sen’in Basından ve İletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa oldu.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nde devam eden Medya Okulu’nun bu sefer ki konuğu Eğitim-Bir-Sen’in Basından ve İletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa oldu. Genç iletişimcilerle deneyim paylaşımı yapan Kolukısa, “Gençler, okumalı, araştırmalı, öğrenmeli, öğrendiklerini yaymalı geçmişin tecrübesi üzerinden yürüyerek gelecek için yeni bir nefes farklı bir ses olabilmeli. Aklen tutarlı, ahlaken iyi, estetik olarak ta güzeli ortaya koyabilmeli” dedi.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil gazeteciler yetiştirmek amacıyla kurulan “Medya Okulu” eğitimleri devam ediyor. Medya Okulu’nun bu haftaki konuğu Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı, Eğitim-Bir-Sen’in Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa oldu.

Şükrü Kolukısa, Genç İletişimcilerle Bir Araya Geldi

MEDYA, MİLLETİN SESİ SİVİL TOPLUMUN NEFESİDİR

Ülkemizde demokratikleşmenin artmasıyla birlikte bugün Sivil Toplum Örgütlerinin toplumun her katmanında, insanın üretimde bulunduğu her kademede eğitimden sağlığa, insan haklarından kalkınmaya, kriz yönetiminden diplomasiye kadar uzanan çok geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini belirten Şükrü Kolukısa, “En büyük amacımız, sorunlara kalıcı çözüm üretmek, toplumsal barışı sağlamak, normalleşmeye katkı sunmak, özgürlük alanlarını genişletmek, özlük haklarını geliştirmek emeği değerli ve ekmeği helal kılmaktır. Bu hizmetlerimizi yaparken, hak için mücadele ederken bizim en önemli sesimiz medyadır. Yaptığı haberlerle toplumun STK’ları tanımasını ve yaklaşmasını sağlayan medya, yanlışlıkları önlemek ve iyi olanı önermek konusunda yanımızda olduğunda mesafe kat etmemiz daha kolay oluyor. Haklı taleplerimize medya omuz verdiğinde, taleplerimizi kazanıma dönüştürmemiz daha hızlı oluyor” dedi.

Şükrü Kolukısa, Genç İletişimcilerle Bir Araya Geldi

MEDYA İLE STK’LAR İŞBİRLİĞİ YAPMALIDIR

Sivil Toplum Örgütlerinin medya ile işbirliği içerisinde, meydanın da hak mücadelesinde STK’ların yanında durması gerektiğini vurgulayan Kolukısa, “Güçlü bir Türkiye, adil bir dünya için STK’lar ve medya işbirliği yapmalıdır. Hak ihlallerinin duyurulması, toplumsal sorumluluk- bireysel sorumluluk bilincinin yükseltmesi ve demokrasinin tam anlamıyla oturmasını sağlamak için yapılması gereken budur. Bu birliktelik ne kadar geniş alanda sağlanırsa, tam anlamıyla adaleti herkes için yeryüzünde sağlarız” diye konuştu.

Şükrü Kolukısa, Genç İletişimcilerle Bir Araya Geldi

“İYİ OLANI YAYGINLAŞTIRMALISINIZ”

Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman gençleri bugün için heyecan yarın için güvence olarak gördüklerini vurgulayan Kolukısa, “Bizim bugünden yarına taşıyacağımız en kıymetli hazinemiz emek vererek yetiştirilmiş, duruşuyla yerel savunduklarıyla evrensel gençlerimizdir. Gençlerimizin önünü açacak projeleri desteklemek bizler için ödevdir. Sizlere de düşen büyük görevler var. Gençler, merak etmeli, araştırmaya önem vermeli, kültür işçisi, hakikatin elçisi olmayı her şeyden üstün bilmelidir. Ciddi mana bir bilgi birikimine sahip olmayı önemsemeli, bugünden yarına iyi planlar yapabilmeli, doğru ve iyi olanı yaygınlaştırmalıdır” dedi. 

image006-024.jpg

Medya Okulunda Kenan Adem Kızılağıl ise uygulamalı foto muhabirliği eğitimi verdi. Kızılağıl, fotoğraf makinesinin kullanım tekniklerini anlattı, Haber Fotoğrafı Çekim Teknikleri, Haber Fotoğrafı İşleme Teknikleri, Haber Fotoğrafı İletim Teknikleri, Foto Röportaj Çekimi ve Dünya Haber Fotoğrafçılığı Kültürü gibi konularda iletişimcilere sunum yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.