Şükrü Kolukısa'dan Milat'a Önemli Açıklamalar

Şükrü Kolukısa'dan Milat'a Önemli Açıklamalar

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Eğitim-Bir-Sen, bu yıl “Örgütlenme” temalı ikinci kısa film yarışmasını düzenliyor. Yarışma örgütlenmenin çağımız açısından ne kadar önemli olduğunu anlatabilecek genç yetenekleri ortaya çıkarara

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Eğitim-Bir-Sen, bu yıl “Örgütlenme” temalı ikinci kısa film yarışmasını düzenliyor. Yarışma örgütlenmenin çağımız açısından ne kadar önemli olduğunu anlatabilecek genç yetenekleri ortaya çıkararak toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

 

Geçen sene “Öğretmen” temalı kısa film yarışmasıyla önemli bir başarıya imza atan Eğitim-Bir-Sen, bu yıl da sinemanın gelişimine katkı sunmak, ilgililere imkân vermek, genç yeteneklere fırsatlar oluşturarak önünü açmayı hedefliyor.  “Örgütlenme” temalı yarışmanın jürisi, alanında yetkin, birçok başarıya imza atmış isimlerden oluşuyor. Yönetmen Derviş Zaim'in başkanlığını yapacağı jüride Yönetmen Faysal Soysal, Gazeteci-yazar Yusuf Kaplan, Oyuncu Ulvi Alacakaptan, Yazar  Enver Gülşen ve TV Programcısı Ömer Sami Sevimli gibi güçlü isimler yer alıyor. "Kurmaca" dalında 20 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmaya 15 Ocak 2016'ya kadar başvuru yapılabilecek. Yarışmaya dereceye giren filmler 14 Şubat 2016’da  Eğitim-Bir-Sen'in kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.


Çağ insana aç, insan da örgütlü güce muhtaç


Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, ile yarışmanın detaylarını konuştuk. Eğitim-Bir-Sen’in sanat alanında gençlere imkân verme anlamında bu projeyi çok önemsediğini dile getiren Kolukısa, “Örgütlenme” temasını belirlerken nelere dikkat edildiğini anlattı. Kolukısa, “Sivil toplum ile sinemayı bir araya getirerek topluma güncele dair yorum ve ileriye yönelik mesajlar vermeye gayretiyle farkındalık oluşturma duyarlılığı sağlayacak bir konu seçmeye özen gösterdik. Örgütlenme temasını belirlerken de sloganlaştırdığımızda bir cümle var. “Çağ insana aç, insan da örgütlü güce muhtaç”.  Toplumsal ve küresel sorunlara çözüm için bireysel çabalar yetmez. Bu yüzden toplum olarak dayanışma ikliminde çeşitli idealler uğruna örgütlenmeyi hat safhaya ulaştırmamız gerekir” dedi.
 

Medeniyet değerlerimizi sinemanın zengin diliyle de buluşturmalıyız
 

 “Mehmet Akif İnan’ın kurmuş olduğu bir sendikanın toplumsal olaylara ve medeniyet değerleriyle yoğrulmuş çalışmalara uzak kalması düşünülemez” diyen Kolukısa,  “Kültür ve medeniyet kaygısı kuruluş mayamızda var. Bir ülkenin gelişmesi demek sadece refah seviyesinin maddi anlamda yükselmesi değildir fikirsel derinliğin genişlemesi, duyarlılık olarak inceliğin artmasıda çok önemlidir. Dünyada sanat, siyaset, felsefe, sosyoloji, sinema alanlarında söz söyleyebilecek, bu alanlara yön verecek, model oluşturacak insanlarımızın olmasının şartlarını hazırlamak sivil toplum olarak görevlerimizin en başında gelir. Fikir özgürlüğünün eskiye göre daha rahat olduğu ortam sanatsal inkişaf için elverişli dönemlerdir bu alanla ilgili çalışmaların daha fazla yaygınlaştırılması ve düzenlenmesi gerekir” dedi.
 

Sinemanın çok katmanlı yapısı büyük bir imkandır
 

Türkiye’de sanatın belli bir elit grubun tekelinde olduğuna dair önyargı olduğunu söyleyen Kolukısa, “Eğitim-Bir-Sen olarak biz bu düşüncenin karşısındayız. Varlığa, olaylara ve eşyaya dair İslami perspektiften bakan insanların da sinema alanında söz söylemesi gerektiğini düşüyoruz. Herkesin kendi ideolojisi, meşrebi kişisel özgünlüğü kapsamında kullandığı dünyayı yönetme ve yönlendirme alanında çok zengin bir içeriğe sahip olan sinemayı Müslümanların ihmal etmesi düşünülemez. Gençlerimizi bu alana yönlendirerek, bu gibi projeleri geleneksel hale getirmek ve uluslararası boyuta taşımak istiyoruz” dedi. 15 Ocak 2016 tarihine kadar genç yeteneklerin başvurularını beklediklerini dile getiren Kolukısa, http://www.egitimbirsenkisafilm.orgadresinden bütün detaylara ulaşılabileceğini hatırlattı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.