Şükrü Kolukısa'dan "Öğretmen Maaş Hesabı" Açıklaması

Şükrü Kolukısa'dan "Öğretmen Maaş Hesabı" Açıklaması

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM) tarafından hazırlanan “Eğitime Bakış 2017: İzleme ve Değerlendirme Raporu"nu düzenlenen basın toplantısında açıklamıştı.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM) tarafından hazırlanan “Eğitime Bakış 2017: İzleme ve Değerlendirme Raporu"nu düzenlenen basın toplantısında açıklamıştı.

Ali Yalçın, OECD ülkeleriyle kıyaslandığında, Türkiye’deki öğretmenlerin ücretlerinin daha düşük olduğunun görüldüğünü belirterek, “Satın alma paritesi göz önüne alınarak yapılan hesaplamalara göre OECD ülkelerinde göreve yeni başlayan bir öğretmenin yıllık ortalama kazancı 32 bin dolar iken, Türkiye’de göreve yeni başlayan bir öğretmenin yıllık kazancı 27 bin dolar civarındadır. OECD ülkelerinde 15 yıllık deneyime sahip bir öğretmenin ortalama yıllık kazancı, başlangıç seviyesinin yaklaşık olarak 12.500 dolar üzerine çıkarak 45 bin dolar seviyesine ulaşmaktadır. Türkiye’de ise 15 yıllık bir öğretmenin yıllık kazancı başlangıç seviyesinden yaklaşık 3 bin dolar artarak 30 bin dolar seviyesine ulaşmaktadır. Öğretmen maaşlarının tecrübeye göre artışı açısından Türkiye, tüm OECD ülkeleri arasında en sonlarda yer almaktadır. Öğretmenlik mesleğinin statüsüne yönelik kapsamlı araştırmamızın sonucuna göre de, Türkiye’deki öğretmenlerin önemli bir kısmı aldıkları ücretlerden memnun değildir. Dahası, mesleki kıdem artıkça memnuniyetsizlik düzeyi de artmaktadır. Bundan dolayı, öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Bu açıklamanın ardından, yukarıdaki rakamlar bazı haber siteleri tarafından gündem yapılarak "Öğretmen maaşları" üzerinden söz konusu rapora ve raporu açıklayan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a yönelik karalama kampanyasına dönüştürülmeye çalışıldı.

KOLUKISA'DAN ANINDA AÇIKLAMA!

Bu haberlere tepki; Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa'dan geldi. 

Kolukısa; sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; bu art niyetli haberlere ve bu haberlerin arkasında yer alan kişilere "Ekonomi Dersi" verdi.

İşte o açıklamalar: 

1. Yaptığı yalan haber ve attığı iftiralarla bilinen bir site bugün cehalet ve art niyette sınır tanımadığını ortaya koyan bir rezalete daha imza attı.

2. Parite kavramını bilmeyen bu art niyetli cahiller parite rakamlarının gerçek paraya tekabül ettiğini sanarak sendikamıza yönelik karalama kampanyası yapma derdindeler.

3. Kafalarını kuma gömen, dünyadaki gelişmelerden bihaber, tek derdi işine gelmeyene düşmanlık olan bu cahil kafaları kendi karanlık dehlizlerine bırakıp ilgilileri aydınlatmak üzere bazı açıklamalar yapalım.

4. Eğitime Bakış 2107 raporumuzda Türkiye’deki öğretmenlerin maaşlarının diğer OECD ülkelerindeki öğretmenlere göre daha düşük olduğunu, "Satın Alma Gücü Paritesi" ile açıklamıştık.

5. Sitemizdeki "Satın alma paritesi göz önüne alınarak yapılan hesaplamalara OECD ülkelerinde…” diye başlayan bu cümlenin baş kısmını yok sayarak parite kavramıyla ilişkilendirmeden çarpıtmaya çalışan bu aklı evvellere parite dersi vermek gerekiyor.

6. Satın Alma Paritesi (SGP): ülkeler arasındaki fiyat düzeyi farklılıklarını ortadan kaldırarak farklı para birimlerinin satın alma gücünü eşitleyen bir değişim oranıdır.

7. OECD 2015 Bir Bakışta Eğitim raporu sayfa 365’te yer alan ülkelerin satın alma paritesi verileri

8. Bu haber sitesinin arkasına gizlenerek atılan iftiralar, yapılan karalamalar en fazla Bakanlığı yaralar.

parite1.jpgparite2.jpgkaynak: memurpostasi.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.