Tablet Bilgisayar Usul ve Esasları Bilgilendirmesi

Tablet Bilgisayar Usul ve Esasları Bilgilendirmesi

MEB'den TABLET BİLGİSAYAR USUL VE ESASLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME yazısı. Tablet Bilgisayarlar hakkında bilinmesi gerekenler.

TABLET BİLGİSAYAR USUL VE ESASLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında;

Mayıs 2016 tarihi itibari ile tablet bilgisayar seti dağıtımı tamamlanmış olup, tablet bilgisayar kullanımına yönelik usul ve esaslarda bazı sıkıntılar yaşandığı gözlenmektedir. İş bu belge, yaşanan bu sıkıntıların ve belirsizliklerin giderilmesi için tablet bilgisayar kullanımına yönelik usul ve esasların hatırlatılması ve netleştirilmesi için hazırlanmıştır.

Bu kapsamda

1.    Ekte yer alan "MillîEğitim Bakanlığı Eğitimde FATİH Projesi Kapsamında Dağıtımı Yapılacak Tablet Bilgisayar Usul ve Esasları Yönergesi" tablet dağıtımı yapılan okullara tekrardan gönderilmeli ve aşağıdaki maddeler mutlaka hatırlatılmalıdır:

Madde 6: "TBS'lerin herhangi bir arızası durumunda arıza bildirimini yapmak üzere TBS okul müdürlüğüne, illerde il MEM'e, Bakanlık merkez teşkilatında ise Genel Müdürlüğe teslim edilir. Http://pybs.eba.gov.tr internet adresindeki arıza takip yönergesi ile servis işlemi başlatılır. Öğretmen ya da öğrenciler bireysel olarak yükleniciye ya da başka bir teknik servise arıza kaydı yaptıramaz ve TBS'yi gönderemez."

Madde 11 : "Madde 6.7 kapsamında belirtilen arıza bildirim usul ve esasları uygulanırken; kullanıcı, tablet bilgisayarını idareye tam set olarak(tablet bilgisayar, kalem, kılıf, şarj adaptörü vb. aksesuarlar dahil) orijinal ambalajında ya da yüklenici tarafından tedarik edilecek taşıma kaplarında teslim edecektir. Kayıp vb. sebeplerden dolayı eksik aksesuarla teslim edilen tablet bilgisayar için idarece tutanak tutulur."

2.    EK'te listesi bulunan Teknik Servisler tablet bilgisayar arızaları için yetkili servisler olarak yüklenici tarafından bildirilmiş olup konu ile ilgili yetkili olmayan servis veya kişilerce müdahale edilmesi durumunda tablet bilgisayarlar garanti kapsamından çıkacaktır.

3.    Bölgelerinde/İllerinde teknik servis olmayan okullar, İstanbul'da bulunan merkez teknik servis imkânından yararlanabilecektir. Söz konusu arızalar için http://pybsv2.eba.gov.tr/Giris adresindeki arıza takip programına arıza kaydını bırakması gerekmekte olup arıza kaydı girilmeden gönderilen tablet bilgisayarlara teknik servis tarafından müdahalede bulunulmayacaktır.

4.    Tablet bilgisayar setlerini kargolama işleminde yönerge usul ve esaslarına göre hareket edilmelidir. Aksi takdirde taşıma esnasında meydana gelen hasarlardan kullanıcı sorumlu olacaktır. Konuyla ilgili servise gelen kargolar kamera sistemi tarafından kayıt altına alınmaktadır.

5.    Tablet bilgisayarların kullanılamaz hale gelmesi durumunda yine aynı yönergede yer alan Madde 12 uyarınca hareket edilecektir.

Madde 12: "(1) TBS'lerin mücbir sebeplerden (yangın, sel, deprem vb.) dolayı kullanılamaz hâle gelmesi durumunda il MEM Fatih Projesi'nden sorumlu şube müdürü/müdür yardımcısı, il koordinatörü ve okulun bağlı bulunduğu ilçe MEM müdüründen oluşan komisyon tarafından oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından bu durum değerlendirilir ve uygun görülmesi hâlinde öğrenciye yeni bir TBS verilir. (2) Öğrencilere birinci fıkrada belirtilen durumlardan dolayı yeni bir TBS verildiğinde, bu TBS için tekrar TİF kaydı yapılmaz, sadece teslim tutanağına yeni TBS'nin seri numarası girişi yapılır. (3) Yeni bir TBS alamayacak durumda olduğu tespit edilen öğrencinin çalınma sebebiyle kendisinden kaynaklanmayan ve kendi hatası olmadığı halde mağdur edildiği durumda; söz konusu durum polis raporu ve öğretmen tutanağı ile tespit edilir ve il MEM Fatih Projesi'nden sorumlu şube müdürü/müdür yardımcısı, il koordinatörü ve okulun bağlı bulunduğu ilçe MEM müdüründen oluşan üç kişilik komisyon tarafından durum değerlendirilir ve uygun görülmesi halinde öğrenciye yeni bir TBS verilir."

6.    Tablet Bilgisayarın kullanıcı hatası sonucu arızalanması durumunda, Tablet Yönergesinin Madde 11 - "(2) Garanti kapsamı dışında kalan kullanıcı hatası durumlarında yükümlülük kullanıcıya aittir." kapsamında tamir ücretinin kullanıcı tarafından ödenmesi gerekmektedir. Ancak Arıza, bozulma ya da kırılmanın kullanıcı hatası olup olmadığı yönünde Yüklenici ile ihtilafa düşülmesi durumunda Okul Müdürü/İdareci, İl Koordinatörü ve Servis Yetkilisinden oluşan heyet arızanın kullanıcı hatası olup olmadığına karar verecektir.

7.    Tablet bilgisayarlarla ilgili aktivasyon sorunlarının [email protected], donanım ve pybs sorunlarının ise [email protected] adresine bildirilmesi gerekmektedir. Ancak bu bildirimler mutlaka resmi bir e-posta adresinden il koordinatörü ile koordineli olarak yetkili bir idareci tarafından gönderilmelidir. (Okul e-posta adresi) Resmi e-posta adresi üzerinden gelmeyen talepler ya da sorunlar dikkate alınmamaktadır.

8.    Bilindiği üzere General Mobile Etab-4 Tablet Bilgisayarlarda iki farklı MDM programı mevcuttur. Tablet bilgisayarın yüklü olan ilk orijinal ROM'un değiştirilerek diğer MDM programının olduğu ROM yüklenmesi halinde aktivasyon problemi yaşanmaktadır. Bu nedenle orijinal ROM'un yüklenmesi sağlanmalıdır.

9.    Kullanıcı tarafından Tablet Bilgisayardaki orijinal ROM'un silinerek(rootlama), MDM'siz yeni ROM yüklenen tablet bilgisayarlara BT İl Koordinatörü veya BT Formatör öğretmenleri aracılığı ile PYBS üzerinden orijinal ROM'un yüklenmesi sağlanmalıdır.

10.    Özel okullara ve yaygın eğitim kurumlarına geçiş yapan öğrencilerin tablet bilgisayarları öğrencilere, ekteki tutanak 2 nüsha olarak hazırlanıp öğrenci velisine imzalatılarak teslim edilecektir. Bu tutanağın bir nüshası okulda, bir nüshası da velide kalacaktır. Velinin tutanağa imza atmaktan imtina etmesi durumunda tablet bilgisayarın kendisine teslim edilemeyeceği bildirilecektir. Okul imzalı tutanağı tarayarak(pdf) bağlı bulunduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesinden sorumlu Şube müdürlüğü ile [email protected] adresine mail yoluyla gönderecektir.

www.turkiyeegitim.com / Özel Haber

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.