Tabletteki gecikme içeriğe yaradı

Tabletteki gecikme içeriğe yaradı

Tabletteki gecikme içeriğe yaradı

Bakanlık bu yıl bir milyon tablet yerine yaklaşık 40 bin tablet dağıtacak. Yayıncılar gecikmeden memnun. YAYFED Başkanı Bayram Murat, pilot uygulamanın uzatılmasının yerinde olduğunu belirterek, "Bu süre içerisinde tabletler için daha kaliteli ve rekabete dayalı içerik üretmiş olacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Tablet PC dağıtımını yavaşlattı. İhalede çıkan sorunlar ve 4+4+4 eğitim sisteminin getirdiği yük Tablet PC'lerin dağıtımını engelledi. FATİH Projesi kapsamında geçen yıl 12 bin 800 tablet bilgisayar pilot olarak uygulanacak 17 ildeki 52 okula dağıtıldı. Plana göre bu yıl 1 milyonun üzerinde tablet dağıtılması gerekirken sadece 40 bini dağıtılacak. Fatih Projesi'nin önemli ayağı olan akıllı tahta dağıtımı ise devam ediyor. Geçen yıl toplam 85 bin tahta dağıtılırken bu yıl da aynı sayıda tahta dağıtılacak. 2014 yılı sonuna kadar Türkiye'deki 475 bin adet dersliğin tamamına akıllı tahta dağıtılması planlanıyor.

DAHA KALİTELİ İÇERİK

Zambak A.Ş. Genel Müdürü ve Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Bayram Murat, bu denli dev proje için 1 yıllık pilot uygulamanın uluslararası standartlar göre çok doğru olmadığını savundu. Türkiye'deki eğitim yayıncıları olarak pilot uygulamanın uzatılmasını çok isabetli bir karar olarak gördüklerini söyleyen Murat, "Tabletlerin değerini artıracak en önemli kısım içerikçilerin hazır olması. Bu süre içerisinde eğitim yayıncıları olarak bizler içerik üretmek için biraz daha zaman kazanacağız. Kaliteli ve rekabete dayalı içerik üretmiş olacağız" diye konuştu. Murat, yayımcılar olarak içerik hazırlanması konusunda MEB ve TÜBİTAK'la görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. 

ÖĞRETMENLER ZORLANIYORDU

Akıllı tahtalar için de içeriğin önemli bir sorun olduğunu aktaran Murat, öğretmenlerin kendi imkanlarıyla içerik üretmeye çalıştığını anlattı. "Ders kitaplarının içeriklerini akıllı tahtada kullanacakları elektronik dokümanları yoktu" diyen Murat, bunun da derslerde öğretmenin arzu ettiği verimliliği sağlayamama gibi sorunlara yol açtığını ifade etti.

İÇERİK ÜCRETSİZ VERİLECEK

YAYFED Başkanı Murat sözlerine şöyle devam etti: "MEB, bu konuda özellikle yayınevlerinden içerik hazırlamalarını bekledi. Zira içerik hazırlamak yayıncıların işi. Eğitim yayıncılığının en büyükleri olan ve içinde Zambak, Coşku ve Değer Yayınları'nı barındıran Zambak A.Ş. olarak bizler bu çalışmaya 5 yıl önce başladık. Yani 5 yıldır içerik üretmenin pilot uygulamasını yapıyoruz. Geldiğimiz noktada özellikle akıllı tahta içeriklerinde çok güzel yerdeyiz. Bu yıl Zambak, Coşku ve Değer Yayınları öğretmenlere akıllı tahta içeriklerini flash disklerde ücretsiz kullandırmaya hazırlanıyor. Bu proje öğretmenler için inanılmaz kolaylık sağlayacak görünüyor. Müfredata uygun konu anlatımlı kitapların akıllı tahta uyumlu içeriklerini, bayiler aracılığıyla ülke genelinde ürünlerini tercih eden öğretmenlere ücretsiz olarak ulaştıracak. Bence öğretmenler akıllı tahtalardan asıl bundan sonra verim alacak ve öğrencilere ders anlatmanın keyfini yaşayacak."

NESRULLAH SONAY - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.