Tacizci öğretmen 'hadım' edilsin!

Tacizci öğretmen 'hadım' edilsin!

23 Nisan Çocuk Bayramı’nda ilköğretim öğrencisiyle arabasında uygunsuz bir şekilde yakalanan öğretmen S.C. tutuklanırken kadın örgütleri öğretmenin hadım edilmesini talep ettiler.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre;

 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir ilköğretim okulunda İngilizce öğretmenliğine atanan S.C., 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramı kutlamalarının yapıldığı gün Nevruz Parkı’nda özel aracının içinde öğrencisiyle uygunsuz şekilde yakalandı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen polis, S.C.’yi gözaltına aldı. Savcılığa çıkarılan S.C., gönderildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
Pankartlar açtılar
 
Taciz olayının duyulması ardından geçen gün bir araya gelen kadın örgütleri kent merkezinde yürüyüş düzenleyerek, zanlı öğretmenin fotoğrafının üzerine ‘Tacizci’ yazıp kentte dolaştırdı. Diyarbakır’daki kadınlar, yaşanan taciz olayına tepkilerini dile getirirken, öğretmenin hadım edilmesini istedi. Kadın örgütleri tepkilerini Milliyet’e şöyle değerlendirdi:
 
* Ekin Ceren Kadın Merkezi Sekreteri Lale Ceylan: “Erkek zihniyetinin ne kadar ahlaksızca, ne kadar yobazca yaklaşımlarda bulunduğu ortada. 12-13 yaşında bir çocuğa bunları yaşatması affedilir bir durum değil. Sloganız ‘tecavüzlere geçit yok’. Bu vahşeti işleyen bir devlet memurudur. Devletin onu hadım etmesini istiyoruz.”
 
‘Paranoyak oldum’
 
* Kardelen Kadın Evi sosyal çalışanı Seval Demirhan: “10 yaşında bir kızım var, yaşanan olaylar sonrasında paranoyak oldum. Nasıl bir ortamda onları büyüteceğiz, kimlere güveneceğiz. Eskiden ailelerimiz, bizi okula teslim ettiğinde, eti senin kemiği benim derlerdi. Biz şimdi hangi öğretmene bunu diyeceğiz bilmiyorum.”
 
* Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi’den Sevda Kaya: “Taciz ve tecavüzler anayasal düzenlemeler yapılsın. Bu çocuk, yarının kadınıdır. Var olan eğitimcilere, nasıl yaklaşılacağı, bu konuda çok kaygılandık.” Milliyet’e açıklamada bulunan ve isimlerinin yayımlanmasını istemeyen S.C.’nin okuldan meslektaşları, “Dışarıdaki herkes öğretmenlere aynı gözle bakıyor. Yaşanan tepkiler üzerine mesleği bırakmak isteyen arkadaşlarımız var” dedi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde koruma altına alınan kız öğrenci, ailesine teslim edildi. Kızın ailesinin de Diyarbakır’ı terk edeceği iddia edildi.
 
memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.