Talip Geylan: Şehit Annelerinin Ellerinden Öpüyorum

Talip Geylan: Şehit Annelerinin Ellerinden Öpüyorum

Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu, Anneler Günü nedeniyle 12.05.2018 tarihinde bir kutlama programı düzenledi

Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu, Anneler Günü nedeniyle 12.05.2018 tarihinde bir kutlama programı düzenledi. Programa Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan, Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Polat, Genel Başkan Talip Geylan’ın eşi Havva Geylan, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkan Yardımcısı Filiz Şahin, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların genel başkan ve genel başkan yardımcılarının eşleri, Merkez Kadın Komisyonu üyeleri ve kadın üyelerimiz katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık sözlerine başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak başladı.

Işık şunları kaydetti: “Bu seneki davetiyemizde Ulu Önder Atatürk’ün ve kıymetli annesi Zübeyde Hanım’ın fotoğrafı var. Davetiyemizde, ‘Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir’ yazıyor. Zübeyde Hanımın doğurduğu Mustafa, yaptığı işlerle Mustafa Kemal oldu. Yine Mustafa Kemal bu eşsiz vatan topraklarını kurtararak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak Mustafa Kemal Atatürk oldu. Büyük Atatürk’ü ve değerli annesi Zübeyde Hanım’ı saygı ve minnetle anıyorum. Sizlerin anneleri neden birer Zübeyde Hanım olmasın? Dünya tarihini değiştiren Ulu Önder Atatürk’ü doğuran Zübeyde Hanım’ın tüm özelliklerini sizin anneleriniz de taşıyor aslında. Dolasıyla sizler de sivil toplum örgütlerinin tarihini değiştirebilirsiniz. Nasıl yapabilirsiniz? Bakınız; toplu sözleşmelerde kamu çalışanlarının yanında yer alması gereken sözde yetkili sendika memuru sattı. Sizler sadece üye olarak kalmayıp, dürüstlükten, doğruluktan, haktan, adaletten yana olan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’e üye kazandırırsanız, sivil toplum örgütlerinin tarihini değiştirebilirsiniz. Sizlere güveniyoruz.”

Daha sonra kürsüye Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan geldi. Genel Başkan, “Bizlerin huzuru için en kıymetli varlıklarını, evlatlarını şehit vermiş annelerimizin ellerinden hürmetle öpüyorum. Allah onlardan razı olsun, sabırlarını artırsın. Şehitlerimizin mekânları Cennet, ruhları şad olsun! Ebediyete uğurladığımız tüm annelerimizi de rahmet ve dualarla anıyorum. Tüm annelerin, anne adaylarının Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.  

Genel Başkan Geylan, kadın komisyonu üyelerinin Türk Eğitim-Sen için her zaman gurur kaynağı olduğunu belirtti. Sendikal faaliyetleri, aynı zamanda geleceği inşa etme faaliyeti olarak tanımlayan Geylan, “Sadece kendi özlük haklarımız için değil, çocuklarımız, torunlarımız, geleceğimiz için de faaliyet yapıyor, gayret ortaya koyuyoruz” dedi. Annelerin, kadınların ülkemizin geleceğini değiştirdiğine dikkat çeken Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Eğitim-Sen’in misyonu, varlığı çok önemlidir. Şu anda kamuda hiç hak etmediği halde siyasetin, bürokrasinin imkânları ile yetki elde eden sözde bir sendika var. Türk Eğitim-Sen olaylara bakış açısıyla, çözüm önerileri ile, faaliyetleri ile marka bir sendikadır ve kamuoyunda çok etkilidir. Türk Eğitim-Sen’in etkili olduğu kadar yetkili de olması için her türlü gayreti sarfetmemiz lazım. 15 Mayıs itibariyle sendikaların üye sayıları tespit edilecek. Son üç güne girmiş bulunmaktayız, sizlerden bu üç günde birer tane daha üye bekliyoruz.”

Türk Eğitim-Sen’in sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için başlattığı imza kampanyasına değinen Geylan, “İşyerlerinizdeki tüm arkadaşlarınızın imza kampanyamıza destek olmasını sağlayalım” dedi.

Sözleşmelilik belasının kamu hayatından çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Genel Başkan Geylan, “Sözleşmelilik 2005 yılında hayatımıza girdi. Sendikamızın girişimleri, kaumoyunda oluşan tepkiler ve muhalefet partilerinin taahhütlerinin ardından Hükümet 2011 genel seçimleri öncesinde sözleşmeliliği kaldırdı. O dönemde 230 bin kişi kadroya alınmıştı. Kadroya alınan 230 bin kişinin 68 bini öğretmendi.  Ancak aynı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı 2016 yılında yayınladığı bir KHK ile sözleşmeli öğretmenliği geri getirdi.

Sözleşmelilik aynı zamanda insan hakkı ihlalidir. Sözleşmeli öğretmen olarak atananlar 6 yıl çakılı çalışmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlerin eş ve sağlık durumundan tayin hakkı yoktur.

Sendikamız konuşu yargıya da taşımıştır. Umuyoruz ki yargı talebimiz doğrultusunda karar verir. Tabi bu süreçte etkili bir kamuoyu oluşturmak için imza kampanyamızın çok güçlü bir şekilde ses vermesi gerekmektedir. Bunun için de bütün arkadaşlarımızın, tüm meslektaşlarımızın imza vererek kampanyamıza sahip çıkması çok önemlidir.” diye konuştu.

Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi hakkında da açıklama yapan Geylan, Hükümete çağrıda bulundu. Talip Geylan, “12 milyon emekliye verdiğiniz bayram ikramiyesini 2 milyon 600 bin memura da verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Geylan şunları söyledi: “Emeklilere ve tüm kamu çalışanlarına bir maaş tutarında bayram ikramiyesi verilmesi yıllardır Türk Kamu-Sen’in hem toplu görüşme hem de toplu sözleşme talepleri arasında yer almaktadır. Hükümete, miktarı ve kapsamını daraltsa da, bu çağrımıza olumlu cevap vermesi nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hükümet sık sık Türkiye ekonomisinin 3.5 kat büyüdüğünden, milli gelirin artığından, dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olduğumuzdan bahsediyor. O halde kamu çalışanları da bu büyümeden payını almalıdır. 2 milyon 600 bin memura verilecek bayram ikramiyesi ekonomimize ciddi bir külfet getirmeyecektir. Hükümet seçime giderken kamu çalışanlarının tamamına bayram ikramiyesi verileceği müjdesini açıklamalıdır.”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in ötekileştirme ile muhatap olduğunu kaydeden Geylan, şöyle konuştu: “Yönetici atama mülakatları tamamlandı. Geçtiğimiz yıllarda büyük ahlaksızlıklarla karşı karşıya kalmıştık. İnşallah mülakat sonuçları açıklandığında benzer rezillikleri yaşamayız. Şayet ‘bize biat edenler makbuldür’ anlayışının devam ettiğini, ayrımcılık yapıldığını görürsek, ‘Ülkemizde 15 Temmuz’da oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunu sabote eden bir anlayış vardır. Bunun altında imzası olanlar kripto Fetöcü’dür’ diyeceğiz. Hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na, ‘Ülkemizin birlik ve beraberlik ruhunu sabote edenleri temizleyin’ çağrısı yapacağız.

Geylan, 24 Haziran seçimlerinin de memleketimize hayırlara vesile getirmesini temenni ederken, siyasi partilerin birbirinin düşmanı değil, rakibi olduğunu söyledi. Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimlerin, ülkemizin birliğine ve beraberliğine katma değer sağlamasını temenni ediyorum. Dilerim 25 Haziran sabahı yıllardır şikayet ettiğimiz, yaka silktiğimiz olumsuzlukları yaşamayacağımız, toplumumuzun birlik ve beraberlik içerisinde huzurla geçireceği günlerin başlangıcı olur.”

Genel Başkan’ın konuşmasının ardından Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık, Genel Başkan Talip Geylan’ın eşi Havva Geylan’a tüm anneler adına çiçek taktim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.