Talip Geylan'dan 4/C Düzenlemesi Yorumu: Doğan Görünümlü Şahin!

Talip Geylan'dan 4/C Düzenlemesi Yorumu: Doğan Görünümlü Şahin!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 4/C’den 4/B’ye geçiş için yapılan düzenlemenin beklentileri karşılamadığını söyleyerek, “Yapılan düzenleme, adeta Doğan görünümlü Şahin formatında..!” dedi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 4/C’den 4/B’ye geçiş için yapılan düzenlemenin beklentileri karşılamadığını söyleyerek, “Yapılan düzenleme, adeta Doğan görünümlü Şahin formatında..!” dedi. Bu düzenleme ile 4/B içine giydirilmiş şekilde 4/C statüsünün devam ettirildiğini  kaydeden Geylan yargı sürecini başlattıklarını söyledi.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

“4/C’den 4/B’ye geçişler yapıldı. Ancak ne özlük hakları, ne nitelikleri, ne de ücretleri değişti. Değişen, sadece statülerinin adıdır. Yani yapılan düzenleme, adeta Doğan görünümlü Şahin formatında..!

Çalışanlar 4/C’den 4/B’ye geçirilirken öğrenim durumları ve unvanlara göre istihdam sağlanmamış; hatta düzenlemeyle geçici ve mevsimlik çalışmanın yani esnek istihdamın zemini hazırlanmıştır.

Mevcut 4/B’lilerin ek ödeme oranları %70-80’lerde iken, 4/C’den geçirilenlerin oranı %20 ve ek ödemeleri 206,45 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca sigortalılık süresini dolduranların, mevcut 4/B’lilerden farklı olarak resen emekli edilme uygulaması devam ettirilmektedir.

Yani dağ fare doğurmuş, adeta 4/B içine giydirilmiş şekilde 4/C statüsü devam ettirilmiştir. Bu aldatmaca karşısında sessiz kalmayacağız. Yargı sürecini başlatmış bulunuyoruz. Dilerim hukuk, çalışanların lehine hükmünü verecektir.”

YARDIMCI HİZMETLER SINIFINDA GÖREV YAPANLARIN GENEL İDARİ HİZMETLER SINIFINA GEÇİRİLMESİ İÇİN TOPLADIĞIMIZ 11 BİNİ AŞKIN DİLEKÇEYİ BAŞBAKANLIĞA GÖNDERDİK.

Öte yandan Geylan Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan 110.000 civarında çalışan ciddi sorunlarla boğuştuğunu belirterek,  “Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi için dilekçe kampanyası yaptık. Toplanan 11.000’i aşkın dilekçeyi Başbakanlığa gönderdik. Umarım kulak verilir. Takipçisiyiz.” diye konuştu.

Geylan şunları ifade etti:

“Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan 110.000 civarında çalışan ciddi sorunlarla boğuşmakta. Ek gösterge hakkından yoksunlar, yer değiştirme sıkıntısı yaşıyorlar, derece yükselmeleri sınırlı yeşil pasaport dahi alamıyorlar.

Görevleri dışında çalıştırılıyorlar ama aynı işi yapan emsallerinin sahip oldukları özlük hakları ve yetkilerden mahrumlar.

İşte bunları dile getirmek ve gerekli koşulları taşıyanların, bir defaya mahsus olmak üzere, Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi için dilekçe kampanyası yaptık. Toplanan 11.000’i aşkın dilekçeyi Başbakanlığa gönderdik. Umarım kulak verilir. Takipçisiyiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.