Talip Geylan'dan İsmail Koncuk Açıklaması: Kişisel Tercih!

Talip Geylan'dan İsmail Koncuk Açıklaması: Kişisel Tercih!

Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan , Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un istifa etmesi ve hemen akabinde İyi Parti’ye üye olmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un istifa etmesi ve akabinde İyi Parti’ye üye olmasının akabinde açıklama yapma gereği duyan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; 1992 yılında sendikanın kuruluşuna ruh veren ilkelerle yola devam edileceğini, hiçbir olay ya da durumun bu istikameti değiştirmeyeceğini, kişisel tercihlerin sendika nezdinde kurumsal bir kıymet ve hükmünün olmadığını açıkladı.

İşte o açıklamalar:

Türk Eğitim Sen ve T Kamu Sen, milletimizin asli değerlerinden beslenen yüce bir çınarın dalıdır. TES,kutsal hak mücadelesinin,milli değer ve ülkülerle bezenmiş sendikal mevzisidir. TESin ekseni, bu değerler etrafında sağlam ve tartışılmaz bir duruşun tayin ettiği istikametin kendisidir

Hiçbir kişi, olay ya da durum bu istikameti değiştiremeyecektir. Hangi pozisyonda olursa olsun, kişisel tercihlerin sendikamız nezdinde kurumsal bir kıymet ve hükmünün olmadığının bilinmesini istiyorum.

Kamuoyu çok iyi biliyor ki, “Bizim ilkemiz, önce ülkemiz” diyen Türkiye sevdalılarının vücuda getirdiği Türk Eğitim Sen, milli varlığı ve vatanseverliği şiar edinmiş yerli ve milli duruşun adresidir.

Bu kutlu birliktelik, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kişisel tercihlerle değil, 1992 yılında bu ocağa ruh veren ilkelerle yön bulacaktır

Varlığımızın ve hedeflerimizin kaynağı olan ilkelerimizin oluşturduğu kuruluş felsefemiz, sendikamızın en önemli güç kaynağıdır. Türk Eğitim Sen olarak, kuruluş felsefemize olan bu sadakatimizin, mücadelemizin ve varlığımızın temelini oluşturduğunun şuurundayız

Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu-Sen, bundan sonra da, eğitim çalışanlarının hak mücadelesinin cesur temsilcisi ve mensubu olmaktan onur duyduğumuz büyük Türk milletinin milli sesi olmaya kuruluş felsefesinden zerre taviz vermeden devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımla.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum