Talip Geylan'dan MEB'e Yönetici Mülakatı Tepkisi!

Talip Geylan'dan MEB'e Yönetici Mülakatı Tepkisi!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yeni yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliği ile ilgili açıklamalar yaptı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yeni yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliği ile ilgili açıklamalar yaptı. Yönetmelikte yine mülakata yer verilmesini eleştiren Geylan, “Yönetmelik konusunda teşkilatlarımız ve üyelerimizle yapacağımız istişareler doğrultusunda her türlü demokratik ve hukuki girişimde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Geylan şunları söyledi: “Kaçıncı defa olduğunu artık sayamadığımız Yönetici Atama Yönetmeliği bir kez daha yayınlandı. Görüyoruz ki, adaletin katili mülakat yine sahnede. MEB, mülakat ısrarından vazgeçmiyor.

Mülakatı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. ‘Bu mülakat inadından vazgeçin, ah alıyorsunuz, kul hakkı yiyorsunuz’ diye söylemekten dilimizde tüy bitti. Hangi akla hizmet ediyorsunuz, neye güveniyorsunuz anlayamıyoruz‪!

Bugüne kadar yaptığınız uygulamalarda defalarca çağrıda bulunduk: ‘Madem yaptığınız mülakata güveniyorsunuz, komisyonlara sendikalardan gözlemci koyun’ dedik, ama karşılık vermediniz! Demek ki, gizledikleriniz varmış!

Yaşadıklarımızı unutmadık. Bir de mülakata 60 başarı puanı getirmişsiniz. Yani yazılı sınavdan 100 bile alsanız ehemmiyeti yok, mülakatta 59 aldığınızda bay bay! Öyle mi? Yazıktır! Günahtır!

Yıllardır MEB’de adil bir yönetici atama sistemini ihdas edemeyen iradenin şunu bilmesi lazımdır: Türk Eğitim-Sen bundan sonra da eğitim çalışanlarının huzuruna kastedecek ve çalışanlar arasında imtiyazlı seçilmişler tasnif edecek sisteme karşı sağlam duracaktır.

MEB şunu görmelidir: 15 yılda eğitim çalışanlarında çok kötü anılar bıraktınız. Yeter artık, eğitim çalışanları da huzuru hak ediyor. Yönetmelik konusunda teşkilatlarımız ve üyelerimizle yapacağımız istişareler doğrultusunda her türlü demokratik ve hukuki girişimde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum