Talip Geylan'dan "Öğretmene Performansta" Kararlılık Mesajı: Her Türlü...

Talip Geylan'dan "Öğretmene Performansta" Kararlılık Mesajı: Her Türlü...

GENEL BAŞKAN GEYLAN: “MESLEKTAŞLARIMIZI MAĞDUR EDECEK GİRİŞİMLER KARŞISINDA HER TÜRLÜ DEMOKRATİK VE HUKUKİ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ.”

GENEL BAŞKAN: “MESLEKTAŞLARIMIZI MAĞDUR EDECEK GİRİŞİMLER KARŞISINDA HER TÜRLÜ DEMOKRATİK VE HUKUKİ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ.”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen performans değerlendirmesi hakkında bir açıklama daha yaparak, “Eğitim çalışanları ve kamuoyu rahat ve emin olsun ki, Türk Eğitim-Sen, diğer her gelişmede olduğu gibi performans değerlendirilmesi meselesinde de meslektaşlarımızı mağdur ve huzursuz edecek girişim ve uygulamalar karşısında her türlü demokratik ve hukuki hakkını sonuna kadar kullanacaktır” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türk Eğitim-Sen’in öğretmenin performans değerlendirmesiyle ilgili tutum ve duruşu başından beri bellidir. Eğitim çalışanlarının kazanım ve haklarını zafiyete uğratabilecek bir uygulama karşısında Türk Eğitim-Sen’in tarafı her zaman olduğu gibi çalışanın yanıdır.

Sanırım şu gözden kaçırılıyor: MEB şu an ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE ADAY ÖĞRETMENLİK İŞ VE İŞLEMLER YÖNETMELİĞİ taslağını paydaşların görüş ve değerlendirmelerine açmış bulunmaktadır. Bakanlık, bu girişimiyle meseleyi tartışma zeminine taşımıştır. Biz de sendika olarak tabii ki bu zeminde yer alacak ve çalışanın hak ve kazanımlarını koruyacak bir tavırla tartışma sürecine müdahil olacağız. Bu tutumumuzun, niyet okuyuculuğuyla, maksadımızın dışında anlamlandırılması uygun değildir.

Eğitim çalışanları ve kamuoyu rahat ve emin olsun ki, Türk Eğitim-Sen, diğer her gelişmede olduğu gibi performans değerlendirilmesi meselesinde de meslektaşlarımızı mağdur ve huzursuz edecek girişim ve uygulamalar karşısında her türlü demokratik ve hukuki hakkını sonuna kadar kullanacaktır. Türk Eğitim-Sen varsa; kararlılık vardır, mücadele vardır, güven vardır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.