Taş atan çocuklar için soru önergesi

Taş atan çocuklar için soru önergesi

Taş atan çocuklar için soru önergesi

Daha önce iki kez gündeme taşıyarak, Milli Eğitim Bakanlığının sahip çıkması için uyarılan  "eylemci çocuklara ilişkin" soru önergesi verildi.

Kırklareli Milletvekili Sayın Turgut Dibek'in TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanına eylemci çocuklara ilişkin sorular soruldu. 

 

Okul yakan eylemcilerden 11 inin çocuk yaşta olması dün gazetelerde yer aldı. Her gün eylemci çocuklar daha kötüye gidiyor ve evlatlarımızı kaybediyoruz. Bu konuyu soru önergesi vesilesiyle yeniden gündeme taşımak önemlidir.
 
Konu daha önce Müfettişler Derneği tarafından gündeme getirilmiş ve dikkat çekilmişti.
 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitimi Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim. 08.11.2012

 

                                                                         Av. Turgut DİBEK
                                                                                  Kırklareli Milletvekili

Terör örgütleri eylemlerinde ön saflarda daha çok çocukları kullanmaktadır. Özellikle son iki yılda bu oranlar çok artmıştır. Basında çıkan araştırmalara göre işyerlerine molotof atan çocukların sayısında iki yılda yüzde 300, patlayıcı madde atan çocukların sayısında yüzde 500 ve havai fişek atan çocukların sayısında ise yüzde 600 artış olduğu belirtilmiştir.

Birçok sivil toplum örgütünün uyarılara rağmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çocukların terör örgütü tarafından kullanılmasının önüne geçmek için hiçbir çalışma yapmamaktadır.

Buna göre,

1-   2009’dan bugüne eyleme katılan öğrenci sayılarındaki artış ne kadardır?

 

2-   2009’dan bugüne eğitim çağındaki çocukların terör örgütleri tarafından kullanılması nedeniyle okuldan atılan öğrenciler var mıdır?

 

3-   Bakanlığınızın bu çocukların kazanılması için herhangi bir çalışması var mıdır?

 

4-   Bu çocukların kazanılması ile ilgili olarak Bakanlığınızın İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile ortak projeleri var mıdır?

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.