Taşeron sınavına kaç gün kaldı?

Taşeron sınavına kaç gün kaldı?

Taşeron işçilerin kadroya geçişi için başvurular tamamlandı, gözler başvuru sonucunda. İnceleme süreci devam eden yaklaşık 900 bin kişi olacağı belirtilen kadro için başvuranların kesin sayısının en erken gelecek hafta sonuna doğru netleşebileceği...

Taşeron işçilerin kadroya geçişi için başvurular tamamlandı, gözler başvuru sonucunda. İnceleme süreci devam eden yaklaşık 900 bin kişi olacağı belirtilen kadro için başvuranların kesin sayısının en erken gelecek hafta sonuna doğru netleşebileceği belirtildi. Bakan Jülide Sarıeroğlu'da 1 milyon 20 bin kişinin bu uygulamadan yararlandığını açıkladı. Peki taşeron kadro sınavı ne zaman, taşeron sınavı nasıl olacak?

Taşeron işçilerin kadroya geçiş için başvuruları perşembe günü sona erdi. Başvurular, her kurumun kendi içinde oluşturduğu 3’er kişilik “Tespit komisyonu” tarafından incelenecek. İnceleme sürecinin 40 günü bulması bekleniyor. İncelemenin ardından hak sahipleri ilan edilecek.

Kadroya alınacak kişiler arasında ismi yer almayanlar, ilana itiraz edecek.İtiraz için üç gün süre verilmesi öngörülüyor. İtirazları da yine aynı kurul değerlendirecek. İtirazların incelenmesi ve listenin kesinleşmesinin ardından sınav süreci başlayacak. Her kurum sınav yöntemini kendisi belirleyecek. Sınav yalnızca yazılı, sözlü veya uygulamalı olabileceği gibi, yazılı-sözlü ya da sözlü-uygulamalı da yapılabilecek.

SINAVLA İLGİLİ AÇIKLAMA İNTERNET SAYFASINDAN DUYURULACAK

Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek. Sınavların yeri, günü ve saati idarelerin internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca tebligat yapılmayacak. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek.

Kaynak : Yeni Şafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.