Taşerona kadro kuruma göre

Taşerona kadro kuruma göre

Taşerona kadro kuruma göre, Taşerona Kadroda Tarih Kesinleşti- İşte Yeni Tarih

720 bini aşkın taşeron çalışanın merakla beklediği düzenlemede takvim netleşti. Hükümet, bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki hizmet niteliği dolayısıyla yapılan kimi sözleşmelerdeki hükümlerde sorun çıkmaması için 'kurum kurum' detay çalışmasına odaklandı. Yaz döneminde son şekli verilecek düzenleme, Meclis yeni yasama yılına başladıktan sonra ele alınacak. Yasa, 2017’ye bırakılmadan, yıl sonuna kadar çıkarılacak ve 2017 yılından itibaren geçerli olacak.  

STATÜ HASSASİYETİ 

Önceki dönemde hazırlanan taslağın, farklı statülerde çalışan işçiler dolayısıyla sıkıntı yarattığı bildirildi. 

YENİ İSTİHDAM MODELİ

Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları başta olmak üzere, taşeron çalışanların yoğun olarak bulunduğu bakanlıkların yanı sıra, kurum temsilcileriyle yapılan değerlendirmelerde, yeni oluşturulacak 'özel sözleşmeli personel' adlı istihdam modeli için iki hassasiyetin gözetildiği vurgulandı. Bir yandan bu modele geçiş planlanırken, diğer yandan kamu kurumlarının ihtiyaçlarının tam olarak karşılanabilmesi hedefleniyor. 

TEK TEK  ŞEKİLLENECEK

Bakanlar Kurulu'nda yapılan sunumlarda da teknik çalışmaların sürdürülmesi benimsendi. Yaz döneminde son şeklini alacak düzenlemeyle, taşeron çalışanların geçiş koşulları, mali ve özlük hakları, emeklilikle ilgili düzenlemeleri tek tek şekillendirilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.