Taşınır mal sorumlusunun maaşı

Taşınır mal sorumlusunun maaşı

Taşınır Kayıt Kontrol Yetkililer, sayman kadrosuna vekalet ettirilirse, 31 lira ek ücret yerine 548 lira ek ücret alabilir.

SORU: 2 yıldır Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi olarak görevlendirildim.
*Ayniyat Saymanının görevlerini yapmaktayız farkımız yok.
*Ama onların mali haklarından faydalanamıyoruz.

Hakkımızı hukukumuzu yeni yeni öğrenmeye başladık.Bu işe kimse gönüllü olmak istemiyor.Çünkü büyük bir yükün altına giriyoruz ve getirisi yok.Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililerine Mali Sorumluluk Zammı olarak komik bir ücret, bildiğim 2013 yılında 12,5 TL idi ,2014 te ne kadar ?Bordromda da hangi kalem adı altında aldığımı bilmiyorum.Kesilen kefalet ise 7,7 TL.

Ama taşradaki TKKY olarak çalışanların ek ödemelerine katsayı olarak 0,75 gibi bir yüzdelikle maddi olarak getirisi olduğunu bununda 200-250 tl gibi fazladan gelirleri olduğunu öğrendim.(Eğer yanlışım varsa düzeltin.)Kısaca bu konuda daha ne yazacağımı bilmiyorum. 

* Sizlerden bu konuyla ilgili bir haber yapmanız yada bizim bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimizi aktarabilir misiniz?

* Ayniyat Saymanı Hakları bize de verilebilir mi?

CEVAP:

14 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşmenin "Mali sorumluluk zammı" başlıklı 11 inci maddesinde;

"(1) 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı İş Güçlüğü, İş Riski, Temininde Güçlük ve Mali Sorumluluk Zammı Cetvelinin "(A) Genel İdare Hizmetleri Bölümü"nün 37 nci sırasında öngörülen mali sorumluluk zammı puanı, kadro veya görevleri itibarıyla mali sorumluluk zammından yararlanamayan veya daha düşük puan üzerinden söz konusu zamdan yararlananlardan taşınır kayıt kontrol yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilen Devlet memurları için de uygulanır. Anılan sırada yer alan puandan daha düşük mali sorumluluk zammı öngörülen kadro ve görevlerde bulunup, aynı zamanda taşınır kayıt kontrol yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilen Devlet memurlarına kadro veya görevleri itibarıyla öngörülen mali sorumluluk zammı ayrıca ödenmez."

düzenlemesi kapsamında şef kadrosu için belirlenen 700 puanın yanında 575 puan mali sorumluluk zammı alıyorsunuz. Bu tutar da maaş bordronuzda yan ödeme kaleminde gözükmektedir. (700x 0,024416: 17,09 TL olması gerekir iken 575x0,024416: 14,04 TL taşınır kayıt kontrol yetkilisi olmanızda dolayı almaktasınız toplam: 31,13 TL almaktasınız. Tabi bu brüt tutar olmaktadır ve bu tutardan gelir vergisi ve damga vergisi kesilmektedir.)

Bahsetmiş olduğunuz diğer husus ise; diğer Bakanlıklarda taşınır kayıt kontrol yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilenlere ilave ücret vermeleri hususu ise; bu kişiler Ayniyat Saymanı kadrosuna 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 ve 175 inci maddeleri kapsamında vekaleten atanarak ayniyat saymanı için belirlenen özel hizmet tazminat oranı (135) ile şef için belirlenen (60) oran arasındaki farkı alıyor olabilirler. Bu tutarda 0,75x 731,48: 548,61 TL (bu tutardan sadece damga vergisi kesilmektedir.) kadar olabilir. Bu vekalet ücreti dışından taşınır kayıt kontrol yetkilisi görevi için başka bir ücret almaması gerektiğini düşünüyoruz.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.