Tayyip Erdoğan'dan Gül'e jet yanıt geldi.

Tayyip Erdoğan'dan Gül'e jet yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tutuklu vekiller için verdiği mesaja Başbakan Tayyip Erdoğan'dan jet yanıt geldi.

Meclis’in yeni yasama yılı açılışı nedeniyle milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Gül, ilk mesajını tutuklu vekiller için verdi. Gül, “Kesin yargı kararı çıkana kadar yasama faaliyetlerine katılmalılar” dedi.

Başbakan Erdoğan, yeni yasama yılının açılışında tutuklu vekiller hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Gül ile aynı düşüncede olmadığını söyledi.

Gül'ün TBMM'nin açılışı sırasında tutuklu vekiller için söylediği "Kesin yargı kararı çıkana kadar yasama faaliyetlerine katılmalılar" sözüne Erdoğan olumlu karşılık vermedi.

Görüş bildirirken Cumhurbaşkanı ile polemiğe girmek istemediğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "Onlar arazide çalışırken hapse girmediler. Bir tanesini izlediniz 18 yıl hapis cezası aldı. Bu konudaki görüşlerimiz değişmedi" diye konuştu.

Kamuda Kürtçe hizmetle ilgili dün verdiği müjdeyle ilgili konuşan Başbakan en kısa zamanda faaliyete geçeceklerini belirtti.

Kongrede yaşayan akreditasyon problemi konusunda ise "Ben herkesi içeri sokmak zorunda değilim bize hakaret edenlerin her gün bu konuda yazı yazanları özel günümüze davet etmek zorunda değiliz. Bundan dolayı davet etmedik. Heveslilerse televizyondan izleyebilirler" görüşünü bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.