TBMM'de kritik oturum başladı

TBMM'de kritik oturum başladı

TBMM Genel Kurul'da OHAL uygulaması görüşmesi başladı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlar Kurulu'nun olağanüstü hal (OHAL) kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi üzerinde görüşmeler başladı.Genel Kurul, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, Bakanlar Kurulu'nun OHAL kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi üzerinde görüşmelere geçildi.

BAŞBAKAN DESTEK İSTEDİ

Başbakan Binali Yıldırım oturum öncesi muhalefet liderleriyle görüşerek destek istedi. Kurmaylarıyla bir araya gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL için grup kararı almayacaklarını belirterek "Tavrımız demokrasiden yanadır. Demorasi için grup kararı alınmaz" dedi. OHAL uygulamasının isabetli bir tercih olduğunu söyleyen Bahçeli de, yazılı açıklamasında "Gerekli olan yasal tasarruflar ertelenemez. MHP Türkiye'nin hassas ortamında devreye alınan OHAL'i desteklemekte ve hayırlı bulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Oturumda ilk sözü alan Bekir Bozdağ,  OHAL'in millete yönelik alınan bir karar olmadığını belirterek asıl amacın devlet içerisindeki işleyişin hızlandırılması olduğunu söyledi.

İşte o konuşmadan satır başları

TSK'nın için yuvalanmış FETÖ'cü oldukları anlaşılan üniforma giymiş kişiler ağır silahlarla devlete ve 79 milyon aziz milletimize karşı Fethullah Gülen'in emriyle saldırıda bulunmuştur. Cumhubaşkanımızın ölmeyi göze alçak İstanbul'a inmesi, TBMM'nin sabaha kadar demokrasi nöbetini Meclis başkanlığı başkanlığında milletvekilleriyle beraber demokrasi nöbeti tutması, Başbakanımızın ve bakanlarımız cesur duruşu, partilerin ortak tavır sergilemesi. Medyamızın birlikte hareket ederek demokrasiye sahip çıkması. En önemlisi aziz milletimizin ölümü göze alarak meydanlara çıkması, tankların üzerine yürümesi, kurşunlara göğsünü siper etmesi, kısaca 79 milyon aziz milletimizin birlikte milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkıp darbeye karşı onurlu direnişiyle bu teşebbüs başarısız kılınmıştır.

BU DÜŞMANIN BİLE YAPMADIĞI BİR SALDIRIDIR

Parlamento Cumhuriyet tarihinde ilk defa havadan bombalandı. Bu düşmanımızın bile yapmadığı bir saldırıdır. Sivil vatandaşlarımızın üzerine ateş edilmesi, tankların masum insanların üzerine sürülerek şehit edilmesi, bütün bunlar terör örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı darbenin kanlı yüzüdür.

Darbe teşebbüsünde bulunan tüm terör örgütü üyelerinin bertaraf edilmesi, bir daha hiç bir şekilde darbe teşebbüsünün tekrarlanması için bu alanda alınması gereken tedbirler için ilan edilmesi gereken OHAL'i TBMM'ye sunmuştur. Bu karar resmi gazetede yayınlanmış ve aynı gün TBMM'ye gönderilmiştir. Olağanüstü doğa olayları, salgın hastalıklar, ağır ekonomik krizler ve kamu düzeninin ağır şekilde bozulması durumlarından biri gerçekleştirildiği zaman OHAL ilan edilebilinir.

BUNLAR ALLAH'I BİLE KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Hukuk devletimizin emniyeti bakımından, demokrasimiz için bir daha tehdit olmaktan çıkarılması maksadıyla bu karar alınmıştır. Türkiye pek çok krizi yönetmiştir. Ama karşı karşıya olduğumuz kriz öncekiler gibi değildir. Cumhurbaşkanımızın en yakınında olan insanlar o kadar incelemeye rağmen fark edilemeyebiliyor. Bunlar neden şimdiye kadar fark edilmedi sorusuna verilen bir cevabı direk aktarıyorum. Bunlar Allah'a karşı takiye yapıyorlar. Sana bana karşı takiyede bulunması şaşırtıcı değil. Allah'ı aldatmaya çalışanlar seni beni de kandırmaya çalışır.

BU MİLLETE UYGULANAN BİR OHAL DEĞİLDİR

Esasında bu OHAL kararı millete karşı alınmış bir karar değildir. Devlet burada kendisine olağanüstü karar vermiştir. Bundan önceki verilen OHAL kararlarını görünce bu kararların millete yönelik olduğunu görürsünüz. Bizim attığımız bu adım paralele şebekenin devletten temizlenmesi için atılması gereken bir adımdır. Vatandaşa yasak gelecek, şu şu kısıtlamalar gelecek demek büyük yanlış. Evet yetki var ama bu yetkiler gerek görüldüğünde uygulanacak.Burada sıkı yönetim ilanı söz konusu değildir. Yönetim sivil idarededir. Vali'lerin gücü artırılmaktadır. Bu son derece önemli bir adımdır. Bunun günlük hayatımıza elbet bir takım yansımaları olabilir. Bu konuda ekonomide atılacak herhangi bir durum kesinlikle olmayacaktır.

15 TEMMUZ BAŞARISIZ OLDU AMA...

15 Temmuz başarısız kılınmıştır ama bunun tekrarlanmaması için adım atmalıydık. Hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam etmemiz, 40 senedir büyüyüp de göremediğimiz bu tehlikenin gelecekte daha büyük tehditler oluşturmasına yol açmış olurdu. 

3 AY DEDİK AMA...

Yönetim askeri değil, sivil iradede olacaktır. Vatandaşın hayatında olağanüstü değişiklikler meydana getirmeyecektir. Kanun hükmünde kararnameler Meclis'e sevk edilecek. KHK'ların çıkarılmış olması TBMM'den bazı şeylerin kaçırılmış olması anlamına mı gelir hayır. Yangını hemen söndürmek gereken zamandayız. Kararname parlamentoya da sevk edilecek. Dolayısıyla bunların parlamentodan kaçırılması söz konusu değildir. Zaman kaybetmek bu tehlikenin büyümesinden başka işe yaramaz. Bu parlamentoya karşı bir darbe değil bu TBMM'yi bombalayan hainlere devletin vuracağı darbenin gereğidir. Biz gizli kapaklı bir şey yapmıyoruz. Süreyi 3 ay koyduk ama bu 3 ayı tamamlamak zorunda değiliz. Amacımız süre dolmadan OHAL'i kaldırmaktır. Bizim derdimiz yangını söndürmektedir. Demokrasimizi güvenceye almaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.