Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinden tepki

Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinden tepki

Teknoloji Tasarım dersi yol geçen hanı değildir

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR

Teknoloji Tasarım Dersinde, geçmişte (iş eğitimi) 6 olan ders saati 2'ye kadar düştü. 4-5-6-7-8.sınıflara uygulanmakta iken 2013-2014 eğitim öğretim döneminde itibaren sadece 7-8.sınıflara uygulanacak kadar kayıp yaşadı. Birçok okulda gruplara bölme uygulaması okulların keyfi uygulamaları yüzünden yapılmıyor ve daha fazla açık kadro açılması gerekirken, normlar eksik hesaplanıyor. Yıllarca atanamayan yüzlerce bölüm mezunu için "kim olursan ol, teknoloji tasarıma gel" denildi ve ders Yol Geçen Hanına Döndü.
Şimdi ise daha da vahim bir noktaya geldik.

Eş durumu mağdurlarına çare olması için "özür grubundan tayin isteyen kim varsa alan gözetmeksizinı alan değişikliği hakkı verildi. Bu hak bir hafta sonra il içi alan değişikliğine de verilecek.

2013-2014te dersimiz 6.sınıflardan kaldırılacağı için binlerce Teknoloji Tasarım Öğretmeni zaten norm fazlası olacak diye isyan ediyorduk. Bu alan değişikliğinden sonra, dersimizle alakası olmayan branşlardan alan değiştirecek Öğretmenler seneye Teknoloji Tasarıma devam ederken, dersin asıl Öğretmenleri norm fazlası olmaya başlayacak.

Teknoloji Tasarım dersi önemsizse, norm fazlası olan, atanamayan, tayini çıkmayanlar için bir depo branş ise bunu bizde bilelim. alinde istediği branşa alan değiştirebilecekse, bizde Rehberlik Matematik vd. Öğretmen açığı bulunan derslere alan Değişikliği hakkı istiyoruz. Gerçekten sorgulayan, üreten, yaratıcı nesiller yetişsin, üleknin geleceğine katkı sağlayacak gençler istiyorsanız; bu alana uygun Öğretmen yetiştirin, uygun eğitim alanları atayın. Madem bu kadar Öğretmeni dersimize dolduruyorsunuz ders saatlerini de arttırın. 8 saat seçmeli ders 5-6-7-8.sınıflarda kademeli olarak arttırılabilir ve 5-6.sınıflara da 2şer saat zorunlu Teknoloji Tasarım Dersi konulabilir.

Özür grubundan tayin isteyemeyen meslektaşlarımızın da bu çözümden memnun olduklarını sanmıyoruz. Herkesin kendi alanında çalışmak istediğinden hiçbir şüphemiz yok. Ancak insanları ailesi-geçim derdi ile yapacağı iş arasında seçim yapmaya zorlarsanız, sevmediği bilmediği işi yapan mutsuz Öğretmenler kazanırsınız. Bunun faturası da maalesef en çok öğrencilere çıkar.

Anayasal bir hak olan aile bütünlüğünün sağlanmasını bizde isteriz. Çünkü her branş gibi bizde bu durumdan şikayetçiyiz. Ancak alan değişikliği nedeniyle dersin asıl Öğretmenleri mağdur olacak. Bu nedenle Teknoloji Tasarım dersimizin 5-6-7-8.sınıflara en az 2'şer saat uygulanmasını istiyoruz.

....

Her önüne gelen Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni oluyor

Evet olabiliyor. Yeni özür durumu tayinleri alan değişikliği sayesinde o da olacak. Lütfen bu saçmalıktan hemen geri dönülsün. Hem 6. sınıflarda ders kaldırılıyor hemde bu branşta eğitimini almamış bir düzine sınıf öğretmenin özür durumunu Teknoloji ve Tasarım öğretmeni yaparak çıkarılacak. Neden Teknoloji ve Tasarım...Beden Eğitimi, Bilişim teknoloji öğrt. Görsel Sanatlar Öğrt. değilde neden gene biz... Gelecek yıl biz norm fazlası olacağız derken şimdi sınıf öğretmenleri ile kadrolar dolacak. Neden bir yerden yaparken hep bir yerden yıkılıyor. Yeni sistem hep böylemi olacak.


Teknoloji Tasarım Öğretmenleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum