Temennimiz: Tek Partili Hükümet

Temennimiz: Tek Partili Hükümet

Partilerin vaatlerinin siyaseten mi hakikaten mi olduğunu toplu sözleşme masasında göreceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, istikrarsızlığa meydan vermeyecek, uyumlu, dirayetli ve yeni Türkiye idealini yaşatacak bir hükümetin kurulmasını istediklerini söyledi.

 

Ağustos ayında bütün kamu görevlilerini ve kamudan emekli olanları ilgilendiren üçüncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağını hatırlatan Yalçın, “Konfederasyon olarak mutfak çalışmamızı büyük oranda tamamladık. Partilerin vaatlerinin siyaseten mi hakikaten mi olduğunu toplu sözleşme masasında göreceğiz” dedi.



 

Eğitim muhabirleriyle Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen iftar programında bir araya gelen Ali Yalçın, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Memur-Sen ailesi olarak temel temennilerinin, ülkede tek partili bir hükümetin olması olduğunu ifade eden Yalçın, “54. Hükümet istisna olmak üzere Türkiye hep koalisyon dönemlerinde kaybetmiştir. Sıkıntı yaşadığımız, istikrarsızlık dehlizlerinde dış etkilere açık, ekonomik çöküntü yaşadığımız bütün dönemler, koalisyon hükümetleri dönemi olmuştur. Koalisyon dönemlerinde Türkiye, sadece ekonomik anlamda irtifa kaybetmemiştir, Türkiye’deki paramiliter yapıların, bazı derin odakların, bazı gizli yapıların yuvalandığı, yapılandığı ve filizlendiği dönemler olmuştur. Çünkü güçlü iktidarın olmadığı, iktidarı oluşturan siyasilerin kendi arasında uyum yerine rekabeti tercih ettiği yerde üretim zayıflamış toplumsal gelişme fazla mesafe alamamış Türkiye irtifa kaybetmiştir” şeklinde konuştu.

Bir an önce, halkın iradesi doğrultusunda bir hükümet ortaya çıkarılması gerektiğini kaydeden Yalçın, “Eğer erken seçim kararı alınacaksa, bu anlamda bir yol haritasının toplumla paylaşılarak planlama yapılarak, bir güven boşluğu oluşturulmaması gerekiyor” ifadesini kullandı.

 

Makedonya, Arnavutluk ve Kosova’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Balkan halkının Türkiye’ye verdiği önemi ve Türkiye’ye yükledikleri misyonu yakından müşahede ettiklerini belirten Yalçın, onun için daha fazla zaman yitirilmeden hükümetin kurularak göreve başlamasının hem halkın hem de medeniyet havzamızdaki kardeşlerimizin en büyük beklentisi olduğunu söyledi.



 

“Türkiye ne zaman seçim dönemine girse, medeniyet coğrafyamızdaki ülkelerdeki mühendislik olayları bir anda hızlanıyor” diyen Yalçın, şöyle devam etti: “Bir bakıyorsunuz Arakan’daki insanlar Tayland açıklarında denizde ölüme terk edilmiş olarak dünya gündemine düşüyor. Doğu Türkistan’da, insan onurunun hiçe sayıldığı; seyahatin izne, doğumun plana bağlı olduğu, gündelik hayatın zindana çevrildiği, kültürün talan edildiği, toprağın işgal altında olduğu o coğrafyada, her Ramazan aynı fotoğrafları, periyodik tutuklamaları, aynı sistematik işkenceleri ve öldürmeleri görüyoruz. Bunun için de Memur-Sen ailesi olarak Türkiye genelinde, 81 ilde eş zamanlı olarak eylem yaparak toplum vicdanını dile getirdik.”

 

Kendileri için yeni hükümet kurulma sürecinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, “Kamu İşveren Heyeti şekillendiğinde, ilk bizimle muhatap olacak, bu yüzden yeni kurulan hükümetin ilk muhatabı biziz. Çünkü Ağustos’ta bütün kamu görevlilerini ve emeklileri ilgilendiren üçüncü dönem toplu sözleşme başlayacak. Biz de Konfederasyon olarak mutfak çalışmamızı tamamlamak üzereyiz. Toplu sözleşme dönemi, siyasilerin alanda kurdukları cümlelerin masaya bizim tarafımızdan taşınacağı, dolayısıyla alanda cümle kuranların masada test edileceği bir süreç olacaktır. Seçim öncesi verilen vaatlerin siyaseten mi hakikaten mi olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu anlamda topluma vaat edilen rakamlarla masaya gelindiği takdirde çok rahatlıkla uzlaşabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.



 

Geçen dönemde birçok sorunu çözüme kavuşturmuş olmalarına rağmen hâlâ acil çözüm bekleyen sorunlar bulunduğunu söyleyen Ali Yalçın, memur için pazardan mezara kadar katkısı olan taban aylığa zam, yüzdelik zam, enflasyon farkı, ek ödemelerin emekli keseneğine yansıtılması, başta 4/C’liler olmak üzere kadro sorunu yaşayan tüm emekçilerin kadro alması, sınav görev ücretlerinin eşitlenmesi, ek ders birim ücretinin artırılması, nöbet görevine ücret ödenmesi başta olmak üzere, her kademede görev yapan tüm kamu görevlilerinin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacaklarını ve gerekli mücadeleyi sonuna dek vereceklerini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum