TEOG 1.nakil sonuçları açıklandı

TEOG 1.nakil sonuçları açıklandı

TEOG tercihleri neticesinde kendisine isabet eden okuldan memnun olmayan öğrencilerin başvurduğu TEOG 1.nakil tercih sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen 2016 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında 1. yerleştirmeye esas nakil sonuçları açıklandı.

TEOG 1.NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takviminde yer alan bilgilere göre, 15-19 Ağustos tarihleri arasında başlayan ve başvurusu 22 Ağustos'ta sona eren TEOG 1.nakil sonuçları açıklandı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN...

Sonuçların açıklanmasının ardından, herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için TEOG 2. nakil işlemleri yine aynı gün içerisnde, 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Bu işlemler ise 26 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek. Bu işlemlerin sonuçları ise 29 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak.

HER DÖNEME 3 OKUL

Her nakil döneminde 3 okul tercih ediliyor. 3 tercihi de doldurmanız şart değil. İsterseniz tek okul da yazabilirsiniz. TEOG nakil başvurularında hazırlanacak tercih listesinin bir ortaokulda onaylatılması gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz sayılır.

AÇIK LİSEDE KALIRSANIZ NE OLACAK?

Bu durumdaki öğrenciler için son kez il ve ilçe nakil komisyonları nakil uygulaması yapacak. Sadece açık liseye kaydedilenlerin katılacağı bu uygulamada da bir örgün eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için seçenek özel okul olacak.

FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİNDE DOLULUK ORANI YÜKSEK

Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var. 

Örneğin İstanbul Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 612 kontenjanının 273'ü, Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 578 kontenjanının 211'i boş. Aynı şekilde İstanbul'da Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nin 510 kontenjanının sadece 64'ü dolarken, 446'sı boş. Buna karşın Atatürk Fen Lisesi'nde 120 kontenjanda tek boş yer var. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu gibi liselerde ise boş kontenjan yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.