TEOG son dakika uyarıları

TEOG son dakika uyarıları

TEOG'da puanınızı yükseltecek son dakika uyarıları... TEOG'da yapılan en büyük hata, TEOG hangi konudan kaç soru çıkıyor?

TEOG için son 1 gün. İyi bir liseye girmek isteyen öğrenciler yarın ve perşembe günü TEOG ikinci dönem sınavlarında ter dökecek.

Peki TEOG öncesi öğrenciler nelere dikkat etmeli? TEOG'da en çok yapılan hatalar neler? TEOG puanını yükseltme yolları?TEOG soruları hangi konudan daha çok soru çıkıyor? İşte TEOG sınavı öncesi puanınızı yükselecek son dakika tüyoları...

TEOG YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRMÜYOR!

Yanlışların doğru cevapları etkilemediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarında diğerlerinden farklı olan bir başka özellik daha var. O da sınavlar için süreniz daha uzun olacak. Her soruyu çözmek için 2 dakikanız var. Bu yüzden acele etmeyin.

Birçok öğrenci bir an önce soruları cevaplamak için acele ediyor, sorunun tümünü bitirmeden şıklardan birini işaretliyor. Bu hatayı yapmayın. Soruları, soru köküne de dikkat ederek sonuna kadar okuyun, cevabınızdan emin olduğunuzda işaretleyin. Sorunun cevabını hiç bilmiyorsanız o zaman size en yakın gelen seçeneği işaretleyin. Çünkü cevabınız yanlış olsa bile doğrularınız bundan etkilenmeyecek.

teog soruları derslerin ağırlık katsayıları.jpg   GÖRSEL KAYNAK: Habertürk gazetesi

TEOG SORULARI YAPAMADIĞINIZ SORULARI ERTELEYİN   

"Turlama tekniği" olarak adlandırılan yöntemi deneyebilirsiniz. Yani soruyu okudunuz ama cevabı denediniz ve bulamıyorsunuz, üzerinde durmayın, soruyla inatlaşmayın, işaret koyup sıradaki soruya geçin. Bu şekilde yapamadığınız soruları geçerek sınavı tamamlayın. Soruların tümü bittikten sonra da tekrar yapamadıklarınıza bakın. Bu kez yapabilirsiniz. İşte bu tekniğe turlama tekniği deniliyor. Böylece yapamadığınız soruların üzerinde fazla zaman kaybetmemiş oluyorsunuz. 

TEOG SORULARINDA EN ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER teog soruları ingilizce soruların dağılımı.jpg

- Paragraf sorularını anlayabilmek için öncelikle soru kökünü iyi okuyun.
- Grafik sorularında dikkatli olun.
- Matematik ve fen sorularında işlem hatası yapmayın, kontrol edin. 

İŞARETLERE DİKKAT EDİN: Cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirilmeyecek. Kitapçıktaki işaretlemeleri cevap kâğıdına geçirmeyen adayların yanıtları değerlendirmeye alınmayacak. Cevap kâğıdındaki imza bölümünü de imzalayacaksınız. Bu bölümde imzanızı silinmeyen bir kalemle atmanız gerekiyor.

KOPYAYI GÖREVLİ SAPTAYACAK: Geçen yıl kopya çektikleri gerekçesiyle sınavları iptal edilen öğrencilerin açtıkları davayı kazanmaları nedeniyle bu yıl bilgisayarla kopya taraması yapılmayacak. Ancak gözetmen öğretmenler kopya tutanağı hazırlarsa öğrencinin sınavı iptal edilecek.

İLK 15 DAKİKA GEÇ KALANA EK SÜRE YOK: İlk 15 dakika geç kalan sınava girecek ancak ek süre verilmeyecek. Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan çıkabilecek. Her derse ait sınav süresinin tamamlanmasına 5 dakika kala öğrenciler sınıftan çıkarılmayacak. Her ders sınavı tamamlanana kadar sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecek.

TEOG EN ÇOK KODLAMA HATASI YAPILIYOR: Öğrenciler en fazla kodlama hatası yapıyor. Cevap kâğıtlarına kimlik numaralarını silik ya da yanlış kodluyorlar. Kitapçık türünü yazmamak da bir başka hata. Hatalı ve eksik kodlamadan öğrenci ile birlikte salon görevlileri de sorumlu olacak. Öğrenci, teog soruları inkılap tarihi soruları dağılımı.jpgcevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacak. Cevabınızı yuvarlağın dışına taşırmadan işaretlemelisiniz. Her sorunun 4 seçeneği var. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevap. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucu tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilir.

TEOG SINAVINA BUNLARI SAKIN GETİRMEYİN             

Öğrenciler yanlarında saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat yanı sıra, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ve çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınava alınacak. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacak.  

 

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.