TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG Sonuçları Açıklandı

Teog Sınav Sonuçları E - Okul Sisteminde Sorgulama , E - Okul Teog Sınav sonuçları sorgulama , e - okul vbs teog sınav sonuçları bugün açıklanacak...

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında, merkezi ortak sınavların sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sonuçları e-Okul üzerinden öğrenebilecek.


https://e-okul.meb.gov.tr/


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 26-27 Kasım 2014 ve 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde yapılan ve 8. sınıflar I. dönem ortak sınavlarında adayların cevap kağıtları çift kontrol sistemiyle okutulmuş ve her derse ait sorunun eşit ağırlığa sahip olduğu ortak sınavlarda öğrencilerin puanı hesaplanmıştır.

Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiş olup ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek, e-okul sistemine işlenecektir.

Öğrencilerimize sadece daha önceden belirlenmiş salonlarda değil mazeretleri doğrultusunda da sınav yapılmıştır. Ayrıca sağlık ve engel durumundan dolayı sınavlardan önce mazeretlerini bildiren öğrencilerimiz için her türlü tedbir alınmış olup 8. sınıf öğrencileri için uygulanan merkezi sistem sınavlarında; 67 öğrenciye evde, 3 öğrenciye hastanede ve 6 bin 121 özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciye tek kişilik salonda sınav uygulaması yapılmıştır.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkezi ortak sınav sonuçlarının saat 21.00'de açıklanacağını bildirdi.

MEB Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 26-27 Kasım ve 13-14 Aralık'ta yapılan ve 8. sınıflar I. dönem ortak sınavların değerlendirme işlemlerinin 29 Aralık'ta tamamlandığını söyledi.

Ortak sınavlar e-Kılavuzunda, sonuçların Ocak ayı içerisinde açıklanacağının belirtildiğini hatırlatan Özkan, "Sınav sonuçlarını daha erken açıklayacak duruma gelmiş olmamıza rağmen, Türkçe ve Matematik derslerinden birer soruya açılan davalar nedeniyle çocuklarımızın mağduriyet yaşamaması için mahkeme süreci beklenmekteydi. Gelinen aşamada 2577 sayılı yasanın 20/B maddesi gereğince ivedi yargılama usulünce öngörülen makul sürede mahkemeden herhangi bir iptal kararı gelmediğinden, sınav sonuçlarının bu akşam saat 21.00'de açıklanmasına karar verildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.