TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? 2. dönem TEOG sınav sonuçları!

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? 2. dönem TEOG sınav sonuçları!

TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 2016 TEOG sınavları 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Peki ikinci dönem TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylı bilgi sitemizde...

TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava giren öğrencilerin merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 2016 TEOG ikinci dönem sınavı için 1 milyon 174 bin 427 öğrenci ter dökmüştü. Peki 2016 TEOG ikinci dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sınav sonuçları nereden öğrenilebilecek? İşte TEOG sınav sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgi haber7.com'da.. 

TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan tarihlerinde iki oturum şeklinde düzenmişti. TEOG ikinci dönem sınavında öğrenciler 27 Nisan günü gerçekleştirilen sınavda Türkçe, Matemetik ve Din Kültürü derslerinden sınava girmişlerdi. İkinci oturumun gerçekleştirildiği 28 Nisan Perşembe günü ise Fen ve Teknoloji, T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinden sınava giren sekizinci sınıf öğrencileri şuan merakla TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?  

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Geçtiğimiz hafta iki oturumda gerçekleştirilen TEOG sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniyor. TEOG yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG ikinci dönem sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kala öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Milyonlarca öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçlarıyla öğrenciler lise tercihlerini gerçekleştirecek. Peki TEOG sınavı ağırlandırılmış ortak sınav puan hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte TEOG puan hesaplamasıyla ilgili detaylar.

TEOG ORTAK SINAVLAR KAPSAMINDA PUAN HESAPLANMASI
TEOG ortak sınavlar kapsamında, puanlama 700 üzerinden yapılacak. Sınavı gerçekleştirilen derslerden(Türkçe, Matemetik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil) alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır.

Velisinin yurt dışında bulunduğu sürede öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını Bakanlığa bağlı olmayan yurt dışındaki eğitim kurumlarında gören öğrencilerin, yerleştirmeye esas puanın hesaplanması, ortak sınav puanı ile yurt içinde öğrenim gördükleri yıllara ait yıl sonu başarı puanları dikkate alınarak hesaplanacaktır.

KKTC’ deki ortaokullarda öğrenim görenlerin yıl sonu başarı puanları, Türkiye’de öğrenim gören öğrencilere uygulanan hükümlere göre belirlenecektir.

6, 7 ve/veya 8’inci sınıf öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin “yerleştirmeye esas puan” hesaplaması aşağıdaki gibi yapılacaktır.

– Üç öğretim yılından bir yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek
hesaplama:

6’ncı sınıf – yurt içi

7’nci sınıf – yurt dışı YEP = ( (YBP6 + ((YBP6 + YBP8) /2) + YBP8) + AOSP )/2

8’inci sınıf – yurt içi

-Üç öğretim yılından iki yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:

6’ncı sınıf – yurt içi

7’nci sınıf – yurt dışı YEP = ( (YBP6 x 3) + AOSP )/2

8’inci sınıf – yurt dışı
Eğitimlerinin tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin YEP’i, AOSP’nın
ötelenmesiyle hesaplanacaktır.

-Üç öğretim yılının tamamını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:

YEP = (AOSP / 700) x 500

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin yerleştirmeye esas puan hesaplaması yapılabilmesi için, öğrenciler her iki dönem yapılacak olan ortak sınavlara katılmak zorundadırlar. Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğünce yapılan sınavlarda 1’inci dönemde alınan başarılı puan (45 ve üzeri), 2’nci dönem okul tarafından yapılan yazılı puanı olarak kullanılacaktır.

EK PUAN
TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik
olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir.

Öğrencilerin, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve
matematik olimpiyat sınavlarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına, yıl sonu başarı puanının

– Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10′u,
– Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9′u,
– Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8′i,
– Bu etkinliklere katılanlar için de % 7′si
oranında ek puan eklenir.

Öğrenim gördüğü yıl içinde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim
olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katılıp her iki sınavda da başarılı olan
öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı, diğer derecenin de yarısı hesaplamada dikkate alınır.

Ekip ya da takım olarak TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen bilim olimpiyatları ve
matematik olimpiyat sınavlarında ulusal elemelerden geçtikten sonra uluslararası sınavlara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan, yıl sonu başarı puanlarına ilave edilir. Ek puan hakkından, derece veya katılım belgelerini ÖDSGM’ye ibraz eden öğrenciler yararlanabilir.

YEP = (AOSP / 700) x 500
Öğrenciler konu ile ilgili belgelerini ve dilekçelerini ders yılı bitimine kadar ÖDSGM’de
olacak şekilde göndereceklerdir. Süresi içerisinde ÖDSGM’ye ulaşmayan belge ve dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Ülkemizi temsil etme hakkını kazandığını belgeleyemeyen öğrencilerin başvuruları,
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi gereğince dikkate alınmayacaktır.

TEOG MAZERET SINAVLAR
27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG 2.dönem sınavlarına giremeyen öğrenciler belli bir mazeret belirterek Mazeret sınavlarına girebilirler. TEOG 2. dönem mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. TEOG mazeret sınavına girebilmek için öğrenciler raporlarıyla başvuru yapacaklar. Kabul edilen öğrenciler mazeret sınavına girebilecekler. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'INDAN YAPILAN TEOG AÇIKLAMASI 
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan merkezi ortak sınavları, herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır.

Sınavlar iki oturum halinde yurt içinde 970, yurt dışında ise 15 sınav  merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Sınavın birinci gününde, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi; ikinci gününde ise fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersi sınavları uygulanmıştır.

Merkezi ortak sınavların soru ve videolu çözümlü cevapları 28 Nisan  2016 tarihinde (bugün) saat 14.00 itibarıyla öğretmenlerin anlatımıyla, eba.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacaktır.

Aynı zamanda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr  adresinden de sınav kitapçıklarına ulaşılabilecektir.

Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde, 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacaktır.

Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini sınavdan sonra beş takvim günü içerisinde  e-Okul sistemine işleyecektir.

Sınava  giren bütün öğrencilerimize başarılar diler, velilerimize, emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2016 TEOG SORU VE CEVAPLARI
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen TEOG sınavı soru ve cevapları "www.eba.gov.tr" adresinden öğrencilerle paylaşılmıştı. 27-28 Nisan tarihinde gerçekleştirilen TEOG sınavı soru ve cevaplarına ulaşmak için haberimizdeki bağlantılara tıklayabilirsiniz. 

 

2016 TEOG TÜRKÇE SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG MATEMATİK SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG DİN KÜLTÜRÜ SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG T.C. İNKILAP TARİHİ SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG YABANCI DİL (iNGİLİZCE)SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

 

2016 TEOG TÜRKÇE SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG MATEMATİK SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG DİN KÜLTÜRÜ SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG T.C. İNKILAP TARİHİ SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

2016 TEOG YABANCI DİL (iNGİLİZCE)SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Öğrencilerin TEOG sınavı soru ve cevaplarını öğrenebileceği sistem MEB tarafından öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Öğrenciler 27-28 Nisan arasında gerçekleştirilen sınav sonuçlarına internet üzerinden erişim sağlayabilirler. 

TEOG 2016 TÜRKÇE SORULARININ MÜFREDATI
Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları

Sorumlu olunan kazanımlar; Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları, fiilimsilerin işlevlerini ve kullanım özellikleri, fiilimsilerin genel özellikleri. Cümlede, fiilimsiye bağlı kelime veya kelime grupları.

Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları

Sorumlu olunan kazanımlar; Kurallı ve devrik cümleleri, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanma, cümlelerin yapı özelliklerini kavrama, kalıplaşmış cümle yapılarının kuruluş ve kullanım özelliklerini kavrama, cümlenin ifade ettiği anlam özelliklerini kavrama.

Anlatım bozukluklarını belirleme ve düzeltme

Cümlede anlatım bozukluğuna neden olan kullanımları belirleme, anlatım bozukluklarını düzeltme.

TEOG 2016 MATEMATİK SORULARININ MÜFREDATI
SAYILAR

-Üslü Sayılar
-Kareköklü Sayılar
-Gerçek Sayılar

CEBİR

-Örüntüler ve İlişkiler
-Cebirsel İfadeler
-Denklemler
-Eşitsizlikler

GEOMETRİ

-Üçgenler
-Üçgenlerde Ölçme
-Dönüşüm Geometrisi
-Örüntü ve Süslemeler
-Geometrik Cisimler
-Geometrik Cisimlerin Yüzey Alanları
-Geometrik Cisimlerin Hacimleri
-İzdüşüm

OLASILIK VE İSTATİSTİK

-Olasılık Durumları Belirleme
-Olasılık Çeşitleri
-Tablo ve Grafikler
-Merkezi eğilim ve yayılma ölçüleri

TEOG 2016 DİN KÜLTÜRÜ SORULARININ MÜFREDATI
KAZA VE KADER

-Allah Her Şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır
-Kader ve Evrendeki Yasalar
-İnsan İradesi ve Kader
-İnsanın Özgürlüğü ve Sorumluluğu
-İnsanın Çabası: Emek ve Rızık
-Dünya Hayatının Sonu:Ecel ve Ömür
-Allah’a Güvenmek (Tevekkül)
-Ayete’l-Kürsi ve Anlamı

ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ

-İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı
-Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Zekât
-Toplumsal Dayanışma İbadeti Olarak Sadaka
-Yardımlaşma Kurumlarımız
-Hac Nedir ve Niçin Yapılır?
-Haccın İnsan Davranışları Üzerindeki Etkisi
-Kurban Nedir ve Niçin Kesilir?

HZ. MUHAMMED’İN HAYATINDAN ÖRNEK DAVRANIŞLAR

-Hz. Muhammed İnsanlara Değer Verirdi
-Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı
-Hz. Muhammed Bilgiye Önem Verirdi
-Hz. Muhammed Danışarak İş Yapardı
-Hz. Muhammed Merhametli, Hoşgörülü ve Affediciydi
-Hz. Muhammed Çalışmayı Sever ve Zamanı İyi Değerlendirirdi
-Hz. Muhammed Sabırlı ve Cesaretliydi
-Hz. Muhammed Hakkı Gözetirdi

KUR’AN’DA AKIL VE BİLGİ DAVRANIŞLAR

-Aklın Dinî Sorumluluktaki Yeri ve Önemi
-Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster
-Kur’an Doğru Bilgiye Önem Verir
-Kur’an’da Bilgi Edinme Yolları

İSLAM DİNİNE GÖRE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR

-Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
-Kumar Oynamak
-Kötü Alışkanlıklar Başlıyor?
-Kötü Alışkanlık Ve Davranışlardan Nasıl Korunalım?
-Başkalarına Zarar Vermek: Kul Hakkı

DİNLER VE EVRENSEL ÖĞÜTLERİ

-Din Niçin Evrensel Bir Gerçekliktir?
-Günümüzde Yaşayan Dinleri Tanıyalım
-Hinduizm ve Budizm
-Hristiyanlık
-Yahudilik
-Dinlerin ve İslam’ın Evrensel Öğütleri
-Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak
-Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır. TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. İki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları, değişik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmenler hazırladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.