TEOG Tercih Ve Yerleştirme İşlemleri Ne Zaman

TEOG Tercih Ve Yerleştirme İşlemleri Ne Zaman

2015/2016 Yılı ortak sınavları tamamlandı ve sene sonu notları da oluştu. Artık bütün gözler TEOG tercih ve görevlendirme sürecine yöneldi. 1. Dönemde yapılan ortak sınavlardan Türkçe ve sosyal bilimler derslerinden soru iptali oldu.

TEOG Tercih Ve Yerleştirme İşlemleri Ne Zaman

                2015/2016 Yılı ortak sınavları tamamlandı ve sene sonu notları da oluştu. Artık bütün gözler TEOG tercih ve görevlendirme sürecine yöneldi. 1. Dönemde yapılan ortak sınavlardan Türkçe ve sosyal bilimler derslerinden soru iptali oldu. Bu sorular bütün öğrenciler için doğru kabul edildi ve puanlar yeniden hesaplandı. 2. dönemde yapılan ortak sınavda da özellikle sosyal bilimlerden bir soruya şiddetle itiraz ediliyor lakin henüz bu sorunun iptaline dair bir açıklama yapılmadı.

                29 Haziran 2016 günü hem kontenjanlar ilan edilecek hem de öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanları ilan edilecek. 30 Haziran 2016 ile 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okulların kayıt işlemleri tamamlanacak.  Burada dikkat edilmesi gereken öze okula kaydı yapılanlar için devlet okullarına tercih hakkı verilmeyecek. Devlet okullarını düşünen veli ve öğrencilerin bu ayrıntıya dikkat etmeleri gerekiyor.

                15-25 Temmuz 2016 tarihlerinde tercih başvuru ekranları açılacak. Öğrenciler 25 tercihe kadar listelerinde okul tercih edebilecekler. Başvurular ortaokul veya imam hatip ortaokullarından yapılacak ve başvurular bu okulların müdürlüklerince mutlaka onaylanılacak.

                8 Ağustos 2016 günü birinci yerleştirme sonuçları ilan edilecek.  9/15 Ağustos 2016 tarihlerinde 1.  nakil  başvuru işlemleri gerçekleştirilecek. Bu dönemde en fazla 3 okul tercihinde bulunulabilecek. 19 Ağustos 2016 günü 1. nakil yerleştirme sonucu ilan edilecek.

                19/23 Ağustos 2016 tarihinde 2. nakil işlemleri başvuruları alınacak yine 3 tercih hakkı sunulacak. 26 Ağustosta 2. nakil yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

                26/31 Ağustos 2016  tarihlerinde yine 3. nakil başvuru işlemleri gerçekleştirilecek ve başvuruları 5 Eylül 2016 günü ilan edilecek. 5/8 Eylül 2016 tarihinde il/ ilçe öğrenci yerleştirme komisyonları başvuruları alacak ve incelemeler sonucunda yerleşemeyen veya talep eden öğrencileri boş kontenjanlara yerleştirme işlemleri  9 Eylül 2016 tarihinde ilan edilecek.

                Okulların açılmasından itibaren yine okulların taban puan( Bir okula nakil olabilmek için o okula en son giren öğrencinin puanından yüksek YEP puanı olması, e- okul üzerinden sürekli okulların taban puanları ilan edilir) ve kontenjan( Nakil ancak boş kontenjan olması durumunda mümkündür)  durumlarına göre her ayın son iş günü okullar arası nakil işlemleri Yönetmelik çerçevesinde sürdürülecektir.

                                                                                                                                                         İbrahim Hakkı CELİS

www.memurpostasi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.