TEOG'da Derin Hayal Kırıklığı

TEOG'da Derin Hayal Kırıklığı

Birinci yarıyılda yapılan TEOG'da sorular o kadar kolay ve herkes o kadar yüksek puan aldı ki, havalara uçtular.

Dün ise adeta derin hayal kırıklığı yaşandı. Özellikle de matematik sorularında. 1. TEOG'da daha ilk günde, soruların tümünü yapan binlerce öğrenci ortaya çıkarken, 2. TEOG'da dün akşam saatlerine kadar bırakın binleri, yüzlerce ben hepsini yaptım diyen çıkmadı.

TEOG'da dünün en çok konuşulan iki konusundan ilki bazı matematik sorularının zorluğu, ikincisi ise sınav devam ederken soruların dışarı sızıp sızmadığıydı.

MEB, sorular sızdırıldı ve sosyal medyada yayınlandı iddiaları üzerine kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yapanlar hakkında da ciddi müeyyideler uygulanacağını duyurdu. Bakalım gelinen sonuç ne olacak?.

Zor sorular?

Öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen bilgiler doğrultusunda genel kanı Matematik sorularından bazılarının çok zor olduğu yönünde. Türkçe ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi sorularında da kısmen zorlanma var ama Matematik'te sanki fire veren çok olacak!..

Uzun metinli Türkçe soruları, öğrencilere çok zaman kaybettirmiş. Bu yüzden zaman yetersiz diyenler de oldu...

Bugün ve yarın, Türkiye genelinden bilgi geldikçe sizlerle daha net bir durum tespitleri paylaşmaya devam edeceğiz.

İşte o zaman, ortaya çıkacak tablo önümüzü daha iyi görmemize olanak sağlayacak...

Yanlış soru var mı?

Şu ana kadar çok net bu yanlış denilen soru yok ama birkaç soru üzerinde tartışmalar var, onları da bugün soruların tümü resmen açıklandığında ayrıntıları ile paylaşacağız.

Kesin bir şey yokken kafa karıştırmak istemiyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki, birinci TEOG'da hiç yanlış yok denildi ama arkadan iptal geldi!

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.