TEOG'da 'sıfır' puan paniği!

TEOG'da 'sıfır' puan paniği!

TEOG'da, Almanca ve Fransızca derslerinden sınava giren öğrencilerin notları e-okulda '0' olarak gösterilince veliler panik yaşadı. İngilizce'den sınava giren öğrencilerin puanları ise iptal edilen soru nedeniyle 5 puan yükseldi. MEB ise hata olmadığını s

PERVİN KAPLAN

TEOG'da bir İngilizce sorusuyla ilgili yargının iptal kararı vermesi üzerine Yerleştirme Puanları'nın (YEP) açıklanmasının yarına ertelenmesinin ardından veliler dün de e-okulda "0" (sıfır) paniği yaşadı. Dün sabah Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) e-okul sistemine giren veliler, çocuklarının puanlarını kontrol ettiğinde şaşkınlık yaşadı. TEOG Yabancı Dil Sınavı'na Fransızca Almanca'dan giren öğrencilerin, bu derslerdeki puanları e-okulda "0" olarak yer alıyordu. Panik halinde okullarını ve MEB'i arayan veliler, iptal edilen soru İngilizce sınavında olduğu halde neden Almanca ve Fransızca sınavlarının sonuçlarının değiştirildiğini öğrenmeye çalıştı.

 

NEDENİ AÇIKLANMADI

MEB'in Alo 147 hattını arayan velilerden A.Z., "İtirazımız varsa pazartesi günü sonuçlar açıklandığında yapacağımız söylendi. Benim oğlum TEOG'a Fransızca dersinden girdi. İki sınavında da hiç yanlışı yok ve okul notu 100'dü. Ama sabah baktığımızda 0 olduğunu gördük. İptal edilen soru İngilizce o zaman bizim notlarımızla neden oynandı?" diye konuştu. Öğrencilerin okul yöneticileri de "Pazartesi gününü beklememiz söyleniyor" dedi. MEB yetkilileri, panik yapılacak bir durum olmadığını e-okul sisteminde düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Puanları silinmiş değil, yeniden hesaplama yapılıyor. Pazartesi sonuçları açıklayacağız, hata yok" yanıtını verdi.

 

İNGİLİZCE NOTLARI DÜZELTİLDİ

Bu arada İngilizce dersinden TEOG'a giren ve iptal edilen Mary sorusunu yanlış yapmış olarak değerlendirilen öğrencilerin puanları ise dün düzeltildi ve 5 puan eklendi. Çocuğu İngilizce sınavına giren bir veli "Kızımın notu 90'dı, şimdi e-okulda 95 olarak görülüyor" dedi. Önceki yıllarda soru iptal edildiğinde geri kalan sorular üzerinden değerlendirme yapan MEB, Danıştay'ın kararı üzerine, ilk kez bu sınavda iptal edilen soruları tüm öğrenciler doğru yapmış olarak değerlendirdi. TEOG sınav sonuçları yalnızca yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılmıyor. Aynı zamanda okulda yapılan sınavlardan biri olarak da kabul ediliyor ve not veriliyor. 20 soruluk her TEOG sınavındaki sorunun değeri 5 olarak kabul ediliyor.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.