TEOG’da tercih hakkı 25’e çıkıyor

TEOG’da tercih hakkı 25’e çıkıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sınavında 15 olan tercih hakkının 25'e çıkarıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sınavına ilişkin yaptığı açıklamasında tercihlerden bahsetti.  "Tercih durumu geçen sene tek listeydi bunu ikiye çıkarıyoruz" diyen Bakan Avcı, şunları söyledi;

TERCİH HAKKINI 25'E ÇIKARIYORUZ

"15 olan tercih hakkını da 25’e çıkarıyoruz. Ama bunları yine de ilgili kamuoyunun görüşüne açıyoruz ki, bizim görmediğimiz bir şey varsa bizi uyarsınlar"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sınıflarda yüzeysel anlatılan konuların artık TEOG sınavı nedeniyle geçiştirilmediğini ifade etti. Bakan Nabi Avcı, TEOG ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti;

BU SINAVLAR ZATEN YAPILIYORDU

"Öncelikle bu yapılan sınavları Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) olsun farklı bir sınav yapmıyoruz. Bunlar hepimizin de bildiği gibi orta okulda, lise de girdiğimiz yazılı sınavların denetimli halde yapılmış olması durumudur. Bu sınavlar zaten yapılıyordu. Zaten yapılacaktı. Her okulda, her sınıfta bu sınavlar yapılıyor. Biz sadece belli sınıflardaki öğrencilerimizin yazılı sınavlarını merkezden gönderdiğimiz sorularla ve ortak bir sınav düzeni içerisinde cevapları da merkezde değerlendirilecek şekle soktuk. Dolayısıyla yeni bir sınav icat etmedik. Seviye Belirleme Sınavı’nı (SBS) kaldırdık. SBS’ye yerine onunla eş değer bir sınav koymadık. Sadece var olan, zaten yapılan ve zaten yapılacak olan yazılı sınavlar yerine birer tanesini o 6 dersten merkezden kontrollü olarak yapıyoruz.

BU BİR YARIŞ DEĞİL

Dolayısıyla buradaki sonuçları çocuklar arasında sadece bu sınava dayalı bir yarışma gibi algılayıp sonra da bunları sıraya dizip bütün soruları cevaplayanlar sınavın birincileri oldu gibi bir algı yanlış. Evet tam yapan öğrenciler var. Veliler ve öğretmenler bundan kendilerine pay çıkarıyorlar ama bu bir yarış değil. Birincileri, ikincileri, üçüncüleri olan bir sınav değil. Çocuklarımızın yazılı sınavlarından aldıkları sonuçlar.

GEÇMİŞ YILLARA GÖRE CİDDİ BİR BAŞARI SAĞLADIK

Bazıları bu yazılı sınavlarda çok başarılı oldu. Bazıları daha az başarılı oldu. Bu sistem öğrencileri, öğretmenleri okul merkezli bir araya getirmeye dayalı, dolayısıyla müfredatı uygulaya yönelik ciddi bir başarı sağladık geçmiş yıllara göre. Sınıflarda yüzeysel geçilen konular artık bu sınavlar nedeniyle bütün öğretmenler kendisine verilen planı uygulamak konusunda daha gayretliler. Hem öğrenciler, hem öğretmenler, hem de veliler çok memnun"

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.