Terfisi girilmeyen öğretmen, zam alamayacak

Terfisi girilmeyen öğretmen, zam alamayacak

Terfi tarihi, Temmuz ayı olan öğretmenlerin terfileri SAY2000'e girilmemiş ise bu ayki zam otomatik olarak eksik alınacaktır.

Bir öğretmen arkadaşımızın yaptığı uyarı şu şekildedir:

Ben bir öğretmenim. Kendim yaptığım inceleme neticesinde 2014 temmuz ayı maaşında, dik terfisi olan öğretmen arkadaşların özel hizmet tazminatlarının eksik hesaplandığını gördüm. Öğretmen arkadaşların bordrolarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Zira alacakları 75 TL uçmuş olabilir. Örneğin uzman olmayan 1,2 dereceden maaş alanın özel hizmet tazminat puanı:120,56... Bu da 881,87 TL'dir. 3-4 derecede ise ÖHT miktarı 84,30 TL; 5 ve daha yukarı derecede ise ÖHT miktarı yukarısı 772,15 TL'dir.

Memurlarnet'in değerlendirmesi:

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu duyuruda sistemde mevcut eğitim öğretim tazminat oranlarının merkezden otomatik olarak 10,28 oranında artırıldığı yönündedir. Bu işlem ocak ayında da oldu.

Ancak, bu ay derece değişikliği olup eğitim öğretim tazminat oranı değişecekler için say2000i sisteminde terfi olarak girilmesi gerekiyordu.

Eğer öğretmen arkadaşların terfisini giren memurlar bu terfiyi girmediyse, sistem otomatik olarak eksik hesaplama yapmış olacaktır.

Bu nedenle Temmuz ayı terfileri gelen öğretmenlerin, maaş bordlarından bu kontrolü yapmaları uygun olacaktır. Maaş bordronunuz görmek için tıklayınız.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.