Teröre karşı tek yürek tek vücut

Teröre karşı tek yürek tek vücut

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu bölgedeki terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye'dir. Çünkü Türkiye ayrım yapmaksızın tamamına aynı şekilde yaklaşmakta, aynı kararlılıkla mücadele yürütmekte

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün 8. Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçiler onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yemek verdi. İstanbul'daki canlı bomba eyleminde ölenlerin yakınlarına Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: FARK YOK: Bu hadise bir kez daha millet olarak terör ve terör örgütleri karşısında tek yürek, tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir. Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir. Bizim için DAEŞ, PKK, PYD, YPG, DHKPC, MLKP, adı veya kısaltması ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin bir diğerinden farkı yoktur. 

 

İLK HEDEF TÜRKİYE: Dikkat ederseniz bu bölgede faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye'dir. Çünkü Türkiye ayrım yapmaksızın bunların tamamına karşı aynı şekilde yaklaşmakta, aynı kararlılıkla mücadele yürütmektedir. Açıkça soruyorum. Dünyada DAEŞ denilen terör örgütüyle Türkiye'den daha kararlı bir şekilde mücadele yürüten ve bizim kadar bedel ödeyen başka bir ülke var mıdır? 

TEYAKKUZ HALİNDE OLUN: Aynı şekilde bölücü terör örgütüyle mücadelemizi de kararlılıkla ve fedakarlıkla yürütüyoruz. Ama bunu bile anlamamakta direnen birileri var, ülkeler de var. Bu çerçevede siz kıymetli büyükelçilerimizden bölücü terör örgütü faaliyetlerine karşı teyakkuz halinde bulunmanızı bekliyoruz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere terör örgütü ve müzahir kuruluşlarının etkinliği olan yerlerde biz de devlet olarak çok daha güçlü bir çalışma ortaya koymak mecburiyetindeyiz. 

BU MANDACILIKTIR: Kendilerine güya akademisyen ve araştırmacı unvanı yakıştırmış bir güruh çıkıyor. Terör örgütünün eylemlerine karşı vatandaşlarını ve topraklarını savunan devletimize dil uzatıyor. Neymiş efendim, hak ve özgürlükler ihlal ediliyormuş. Evet, terör örgütünün eylemleri yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor. Ama bu ihlali yapan devlet değil, terör örgütünün ta kendisidir. Gelişmeleri takip etmek üzere yabancıları ülkemize davet ediyorlar. Bunun adı müstemleke zihniyetidir, mandacılıktır. Türkiye bu zihniyetin ihanetiyle 100 yıl önce de karşılaştı. Çoğu maaşını devletten alan, bu devletin kimliğini, pasaportunu taşıyan, ortalamasının üzerinde refah seviyesine sahip sözde aydınların ihanetiyle karşı karşıyayız. 

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum