Teröristler Doktoru Katletti

Teröristler Doktoru Katletti

Hain bölücü teröristler sağlık çalışanlarını da hedef almaya başladı. Ambulans kaçırma ile başlayan sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar sağlık çalışanlarının canına kast edilmesine dönüştü.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklama:

Geçtiğimiz günlerde Cizre’de hastaneden nöbetini bitirip evine dönmek üzereyken teröristler tarafından sağlık çalışanı Eyüp Ergün katledilmişti. Dün ise  Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen teröristler, Kulp İlçesi Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktor Abdullah Biroğul’u katlettiler. 

Sağlık ordusunun bir neferi olan şehidimiz Dr. Abdullah Biroğlu’na Allah’tan rahmet, başta ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz.

Hastane acil servisinden çıkan polislerin silahlı saldırı ile şehit edildiği, doktorların sağlık çalışanlarının katledildiği, hastanelerin silahlarla tarandığı böyle bir ortamda sağlık hizmetlerini yürütmek bir mucize ve sağlık çalışanlarının özverili gayretleri ile olmaktadır. Ama artık dayanma sınırı da aşılmaktadır. 

Sağlık çalışanlarının şehit edildiği bu ortamda 112 acil müdahale ekiplerinin bile olay yerine saatlerce girememesi sağlık hizmetlerinin yürütülemez bir ortama doğru gidildiğini göstermektedir. Sokaklarında her gün saldırıların olduğu, yolların kesildiği bazı yerleşim yerlerinde sağlık hizmeti vermek artık imkansız hale gelmektedir. 

Güvenlik önlemleri yeterli derece de arttırılmaz bölge de yaşayanlar kendi sağlıklarına dolayısıyla da sağlık çalışanlarına sahip çıkmazlarsa korkarız ki hizmet alacakları ne bir sağlık çalışanı bulacaklardır, ne de açık bir sağlık merkezi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.