TES Yöneticileri Sivas'ta

TES Yöneticileri Sivas'ta

SİVAS İL İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Sivas Şube Başkanlığı tarafından 2 Mayıs 2014 Cuma günü Sivas Öğretmenevi’nde İl İstişare Toplantısı düzenledi.

 

İşyeri ve İlçe Temsilcilerinin katıldığı toplantıda Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN da hazır bulundular.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak Şube Başkanı Nuri Eryıldız konuşma yaptı.

 

Daha sonra kürsüye gelen Musa Akkaş, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında MEB yasası hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Darbe dönemlerinde dahi bu derece bir tasfiye yaşanmadığına dikkat çeken Akkaş, “Bu yasa sadece bir tasfiye değil aynı zamanda bir terbiye hareketidir. İktidar öğretmenleri terbiye ederek kendisine biat edecek bir karaktere sokmak istiyor. BU tutum ne insanlıkla ne adaletle bağdaşmaktadır. MEB ve iktidar eğitimi katletmekte, eğitim çalışanlarını huzursuz etmekte ve uzun yıllar telafi edilemeyecek bir tahribata neden olmaktadır. Bir gecede bir kanunla 73 bin okul yöneticisinin kapının önüne bırakılması kabul edilemez. Biz Türk Eğitim-Sen olarak; bir kısım sözde sendikalar gibi, böylesi bir adaletsizlikten rant devşirme ahlaksızlığını değil tam aksine bu hak kaybına engel olacak ilkeli mücadeleyi tercih ettik. Yasa, daha tasarı aşamasındayken onlarca kez eylem yaptık, iş bırakma eylemi gerçekleştirerek çalışanların sesi olduk. Nihayetinde ciddi bir hazırlık yaparak ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasına destek sağladık. İnanıyorum ki, yüce Mahkeme en doğru kararı verecektir. Bundan sonraki süreçte de üyelerimizin bu konudaki haklarını korumak için hukuki ve demokratik her mücadeleyi sonuna kadar sergileyeceğiz.”

 

Devlet memurlarının iş güvencesinin de ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Akkaş, son dönemde bizzat Başbakan ve ilgili Bakanların açıklamalarından anlaşıldığı üzere Devlet Memurları Kanunu’nda memurların iş güvencelerini sağlayan düzenlemelerin yeniden ele alınacağına dair izlenimler edindiklerini ifade etti.

 

Ülke gündemine de değinen Musa Akkaş, Başbakanın Ermenilere taziye dile getirmesini de değerlendirerek şunları söyledi: “Nerede bir masum  can kaybı varsa bundan acı duymak tabii ki insani bir reflekstir. Ancak 1915 olaylarını, sadece Ermeni Diasporası’nın perspektifine meşruiyet kazandıracak bir açıdan yaklaşmak insani değil, gayri milliliktir. Birinci Dünya Savaşı’nda emperyalistlerle işbirliği yaparak Türk Devletinin birliğine kastedenlere, 518 bin Müslüman Türk’ün katledilmesine, dört bir yanın yakılıp yıkılmasına değinmeden; Ermeni isyanının zorunlu bir sonucu olan Tehcir gerçeğine vurgu yapmadan sadece Ermeni ölümlerini dile getirmek sözde soykırım iddialarına zemin oluşturmaktır. Bu tavır, tarihi gerçeklerle de örtüşmemekte ve milletimizi hak etmediği bir ayıpla yüz yüze bırakmaktır.”

 

Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan da konuşmasında yetki sürecinde yapılacak iş ve işlemlerle alakalı olarak bilgilendirmelerde bulundu. 15 Mayıs maaş kesintilerine göre yetkili sendikaların belirleneceğini belirten Geylan, “İşyerleri, sendikalı personel listelerini 20 Mayıs günü mesai bitimine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine; İlçeler ise 22 Mayıs mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edeceklerdir. İşyerlerinde, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerindeki toplantılara mutlaka sendika temsilcileri katılacaklardır. Bu nedenle tüm teşkilatımızın, gerekli ön hazırlıkları tamamlayarak mutabakat toplantılarına iştirak etmeleri son derece önemlidir.” Dedi.

 

Geçen yıl yaşanan Toplu Sözleşme rezaletinin, yetkinin ehil ellerde olmasının önemini bir kat daha vurguladığını ifade eden Geylan, “Hem hizmet kolumuzda hem de konfederasyon bazında yetkiyi alacağız, almalıyız. Geçtiğimiz iki yılda kamu çalışanlarının masada nasıl satıldığına şahit olduk. 4688 Sayılı yasa bize 1-30 Ağustos tarihleri arasında Hükümetle görüşme yapma hakkı tanırken; sözde sendikanın temsilcisi olanlar üç oturumda ve daha 23 gün var iken imzayı attılar. Gece yarısı talimatlarıyla atılan bu imzayla kamu çalışanları, 2014 için 123 TL’ye ve 2015 yılı için de sadece %3+3’e mahkum edildiler. Ek derslere, aile ve çocuk yardımlarına, fazla mesai ücretlerine ve tazminatlara sıfır zamda anlaştılar. Öte yandan 2014 için enflasyon farkını da almadılar. Bakın önceki gün Merkez Bankası 2014 yılı için enflasyon orta noktasını %7,6 olarak duyurdu. Biliyoruz ki, her yıl hedeflenen orta noktanın en az iki puan üzerinde enflasyon gerçekleşmektedir. Yani bu yıl sonu itibariye göreceğiz ki, enflasyon en az % 9,6 olacak. 123 TL’lik zammın ortalama memur maaşına oransal yansıması ise %5,2. Yani altına imza atılan maaş artışının, sadece enflasyon farkından dolayı kaybı bile en az % 2,4 olacak. İşte bu rezalet bir daha yanmak istenmiyorsa Türkiye Kamu-Sen o masaya yetkili sendika olarak oturmalı, Toplu Sözleşmede Türkiye Kamu-Sen’in Genel Başkanı kamu çalışanları adına söz söyleyebilmelidir.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.