"TPE Çalışanları, Türkiye’nin Markalaşmasına Yön Veriyor"

"TPE Çalışanları, Türkiye’nin Markalaşmasına Yön Veriyor"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Ülkemizin markalaşmasına yön veren Türk Patent Enstitüsü çalışanlarının daha iyi imkanlara kavuşturulması için çalışıyoruz” dedi.

Enerji Bir-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Patent Enstitüsü’nde çalışan üyeleri ile istişare toplantısında buluştu.

 

Toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Gene Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Vedat Memiş, Cemil Şentürk, ve  Gürkan Kaya ile birlikte Türk Patent Enstitüsü İşyeri Temsilcileri ve üyeler katıldı.

 

İstişare toplantısında Türk Patent Enstitüsünde çalışan personelin sorunları ve yaklaşan toplu sözleşme görüşmeleri öncesi değerlendirmelerde bulunuldu.

 

“TABAN AYLIK ZAMMI ÖNEMLİ”

İkinci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde alınan  taban aylık zammının çok önemli olduğunu ifade eden Tonbul, ”Bugüne kadar alınan yüzdelik zamlarla en yüksek devlet memuru ile en düşük devlet memuru arasındaki makas sürekli açıldı. Biz Memur-Sen olarak, sahadan gelen taleplerin taban aylığa zam yönünde olduğunu gözlemledik. Nitekim 2013’ün Ağustos ayında yapılan 2. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde de taban aylığa 123 TL zam aldık. Alınan zam ile makasın daraltılması noktasında önemli bir adım attık. Bundan sonraki toplu sözleşmelerde de taban aylığa zam alınması görüşündeyim. Taban aylık zammı ile sloganımız haline de gelen, sadece, günümüzü değil geleceğimizi de kazandık” dedi.

 

28marthacibayramtonbul1

 

“TALEPLER HAVUZDA TOPLANIYOR”

Enerji Bir-Sen’in, toplu sözleşmeye götüreceği taleplerin şekillenmeye başladığını belirten Tonbul, “Biz öncelikle teşkilatımızdan gelen talepleri bir havuzda topluyoruz. Buradan ortak ve makul olan talepleri süzüyoruz. Kurumlardaki sorunların çözümü noktasında, nokta atışı yapmak için talep toplama havuzu önemli. Bu noktada siz değerli üyelerimize büyük iş düşüyor. Kurumunuzu en iyi tanıyan sizlersiniz. Sorunları ve çözüm yollarını bize iletecek olanda sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

 

“TPE ÇALIŞANLARININ DAHA İYİ İMKANLARA KAVUŞTURULMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye’nin markalaşmasında TPE çalışanlarının katkısının son derece önemli olduğunu söyleyen Tonbul, “Türkiye’de markalaşma git gide artıyor. Bunda TPE çalışanlarının katkısı son derece önemli. Ülkemizin markalaşmasına yön veren Patent çalışanlarını daha iyi imkanlara kavuşturulması için çalışıyoruz, alışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.