TTKB, BÖTE mezunlarını unuttu

TTKB, BÖTE mezunlarını unuttu

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri mezunları, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının kendileriyle ilgili düzenlemeyi yapmayı unuttuğunu belirtti

Aşağıdaki içerik, "Haber Gönder" servisine gelen bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Talim ve Terbiye Kurulu 80 sayılı karara göre Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü mezunları meslek liselerine atanamamakta, teknik öğretmen unvanı alamamaktadır.

Fakat Yüksek Öğretim Yürütme Kurulunun son aldığı kararla, artık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü mezunlarının meslek liselerine atanabilme hakkına sahip olması gerektiği belirtilmektedir.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu 13 Mayıs 2014 Tarihli toplantısında, 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca, Üniversitelerarası Kurul görüşü de dikkate alınarak, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE) bölümünün teknik eğitim yapan program veya teknik öğretmen kapsamında sayıldığına karar vermiştir.

Adaylar, bu kararın Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca henüz işleme konmadığını, Eylül 2014 atama döneminde öğretmenlerin mağduriyetine sebep olduğunu belirtmektedir. Bu değişiklik ile BÖTE mezunlarının artık meslek liselerine atanmasının önünde bir engel kalmadığı belirtilmekte olup, mağduriyetin giderilmesi için 80 sayılı kararda değişikliğin yapılması talep edilmektedir.

 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum