Tüm kamu çalışanları, mal bildirimi verecek

Tüm kamu çalışanları, mal bildirimi verecek

3628 sayılı Kanun uyarınca, 0-5'li yıla gireceğimiz için, tüm memurlar en geç Şubat ayı sonuna kadar mal bildirimlerini yeniden vermek zorunda kalacak.

3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunun 7. maddesi şu şekildedir:

"Madde 7 - Bu Kanun kapsamındaki görevlere devam edenler, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç şubat ayı sonuna kadar bildirimlerini yenilerler. Yeni bildirimler yetkili merci tarafından daha önceki bildirimler ile karşılaştırılırlar."

Bu düzenleme gereğince, sadece memurlar değil tüm kamu personeli, 2015 yılının Şubat ayının sonuna kadar mal bildirimi verecektir.

Mal Bildirimi Vermeyi Unutanlar

Bu yıla kadar, mal varlıklarında değişme olmasına rağmen bunu bildirmeyenler ciddi bir sorunla karşılaşabilirler. Kanunun 6. maddesi gereğince, örneğin mal varlığında önemli bir artış olarak gösteriken, taşınmaz mal alımı, kooperatif üyeliği ve taşınır mal alımlarının 1 ay içinde ek mal beyanında bildirilmesi gerekiyordu. ancak çoğu memur bunu unutmaktadır. Bu unutmalar, bir soruşturma sırasında müfettişlerin baktığı ilk konulardan birisi olmaktadır.

Yönetmeliğin 18. maddesi uyarınca, Yeni ve ek bildirimlerin, 6 ncı maddede belirtilen yetkili merciler tarafından daha önceki bildirimler ile karşılaştırılması gerekmektedir. Ancak uygulamada mal bildirimleri bir çok kurumda, sadece "formların dosyaya takılması" şeklinde yürütülmektedir.

 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.