Türk Askeri Suriye'ye girdi

Türk Askeri Suriye'ye girdi

TSK Cerablus'a askeri harekat başlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.
Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.
Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı. Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi.


HAREKAT 04.00 SULARINDA BAŞLADI
TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

OPERASYONUN AMACI

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

CERABLUS KARKAMIŞ'IN KARŞISINDA

Cerablus, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin hemen karşısında yer alıyor. 6 Ocak 2014 günü IŞİD'in kontrolüne girdi. Bu gelişmenin ardından Karkamış Sınır Kapısı, geliş ve gidişlere kapatılırken, sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Yaklaşık 1 yıl önce PYD'nin Cerablus'a saldıracağı yönündeki haberler üzerine, IŞİD militanları Türkiye sınırının yakınında araziye patlayıcı döşeyip, ilçenin dört bin tarafına da iş makineleriyle hendek kazdı. Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu Cerablus'ta, 15 kilometre uzaklıktaki Menbiç'in PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin eline geçmesinin ardından hareketlilik başladı.

İNTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.