Türk Eğitim-Sen, Alaca'daki Skandal Olayın Peşinde

Türk Eğitim-Sen, Alaca'daki Skandal Olayın Peşinde

Türk Eğitim-Sen, Alaca'daki Skandal Olayın Peşinde

Çorum İli Alaca İlçesinde 15.05.2015 tarihinde, Adalet Eski Bakanı Bekir BOZDAĞ’ın katılımıyla  Çorum Alaca Arıtma Tesisinin Açılış Töreni gerçekleştirilmiştir. Tören öncesinde, Alaca  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem DURSUN tarafından, okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlere mesaj gönderilmiştir. Gönderilen mesajda; “Yarın saat 14.00’da Cumhuriyet Meydanında Adalet Bakanımız Bekir BOZDAĞ’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine tüm okul müdürlerimizin ve dersi olmayan öğretmenlerimizin katılımının sağlanmasını rica ederim.” denilmiştir. Akabinde, öğrenciler, eğitim öğretim saatleri içerisinde, açılış törenine götürülmüş, saatlerce tören alanında bekletilmiş, hatta kürsüye kadar çıkartılmış, ellerine AKP bayrakları verilerek, öğrencilere AKP lehine slogan attırılmıştır.

 

Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem DURSUN, yöneticilik görevi gereği  objektif ve tarafsız olması gerekirken, tarafsızlığını koruyamamıştır. Belli bir siyasi partinin mensubu gibi hareket ederek, yöneticilik göreviyle bağdaşmayan taraflı bir davranış göstermiştir.  

 

Türk Eğitim-Sen olarak, bu duruma sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu sebeple, Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazı ile Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında idari soruşturma açılması hususunda talebimizi ilettik ve ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk.

 

İlgili Yazımız Ekleri Için Tıklayınız

İgili Suç Duyurusu Dilekçesi İçin Tıklayınız 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.