Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube'den İftar Programı

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube'den İftar Programı

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri Ankara 3 No’lu Şube’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri Ankara 3 No’lu Şube’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemekte Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Çömez ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara 7 No’lu Şube Başkanı Tayfun Fındık ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İş Yeri Temsilcileri ve çok sayıda üyemiz  katıldı. 

İftar yemeğinin açılışını Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ertekin Engin yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Genel Sekreter Musa Akkaş şunları kaydetti: “Ülkemizde yaşanan terör olayları can sıkıyor. Kalbimiz sıkışıyor, yüreğimiz kan ağlıyor. Bugün Şırnak’ta 2 askerimiz, Batman’da ise 7 aylık öğretmen Aybüke Yalçın şehit oldu. Bugün anne ve babalar evlatlarının karne sevincini yaşarken Batman’da öğretmenlik yaparken şehit olan Aybüke Yalçın kızımızın ailesine acı yaşatıldı. Allah’tan duam hainleri kahretsin. Hainler er veya geç akıttıkları kanda boğulsunlar diye dua ediyorum.”

Resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmen Stratejisi Belgesini sert bir dille eleştiren Akkaş, “Güya amaç yüksek nitelikli, iyi yetişmiş öğretmen istihdamıymış. Ne değişiyor diye bakıyorsunuz KPSS + Mülakat var, buna ilave olarak lisans başarısı da eklenmiş. Mülakat var mı? Var. Yani torpille öğretmen alımı devam ediyor” dedi. Akkaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde her yönden can sıkıcı olaylar yaşıyoruz. Yaşadıklarımız azmış gibi MEB bunu katmerleştiriyor. Bir ülkede kanun ve yönetmelikler varsa aksaklığı düzeltmek, çalışanların özlük haklarını iyileştirmek için çıkarılır. Bizde ise tam tersi. İşleri daha da içinden çıkılmaz hale getirmek için yapılıyor. Daha bugün Öğretmen Stratejisi Belgesi yayınlandı. Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Güya amaç yüksek nitelikli, iyi yetişmiş öğretmen istihdamıymış. Ne değişiyor diye bakıyorsunuz KPSS + Mülakat var, buna ilave olarak lisans başarısı da eklenmiş. Mülakat var mı? Var. Yani torpille öğretmen alımı devam ediyor. Diğer eylem öğretmen performans değerlendirmesi için mevcut öğretmenleri 4 yılda bir sınava tabi tutacaklarmış. Performans değerlendirmesinde veli, öğrenci, meslektaş öğretmenler, müdür puan verecekmiş. Öğretmenin okul dışı çalışmaları hizmet içi kursları kariyer gelişiminde değerlendirilecekmiş. Henüz adil bir yönetici atama yönetmeliği çıkaramayanlar, hangi yönetici ile bunları yapacaklar. Biz bunlara karşıyız. Çalışanlar elbette kendilerini geliştirmelidir. Bu getirilen uygulamalar  maalesef çalışanları cezalandırmaktan öteye gitmeyecektir. Çalışanların moral ve motivasyonları da bozulacaktır.” 

İlksan yönetiminin  emin ellerde olduğuna belirten Akkaş İlksan’ı bugün güvenilir kılan büyüten İlksan’ın yöneticileridir.” dedi. Akkaş, “Aramızda İlksan yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz’da var. İlksan Türk Eğitim-Sen’in üyelerinin seçtiği yöneticilerle 1995 yılından bu tarafa şaibesiz yönetiliyor.  Üye sayısı bizden çok fazla olan malum sendika seçimlere giriyor kaybediyor. Kaybedeceğini bildiği içinde bu dönem olduğu gibi seçimlere girmeme kararı vererek er meydanından kaçmıştır. İlksan emin ellerde. İlksan’ı bugün güvenilir kılan büyüten İlksan’ın yöneticileridir. Bu konuda büyük emeği olan İlksan Yönetim Kurulu Başkanı  Tuncer Yılmaz başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.”

Genel Sekreter Akkaş, Haksızlığı hukuksuzluğu kim yaparsa yapsın karşılarında olduğunu belirterek “Kedimize doğruyu, adaletli olmayı hedef edinmiş bir sivil toplum örgütüyüz” dedi.  Akkaş, “Biz sendikacılık adına ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. 1992 yılında yola çıktığımızda hangi temel ilkeleri seslendirdiysek bugünde aynı düşünceler içindeyiz. Kedimize doğruluğu, adaletli olmayı hedef edinmiş bir sivil toplum örgütüyüz.  Haksızlığı hukuksuzluğu kim yaparsa yapsın karşısında oluruz. Hiçbir zaman haksızlık karşısında susmadık. Şeytanla iş birliği yapmadık onun için bugün dimdik ayaktayız. 

Sizlere teşekkür ediyorum. 

Toplumun değer yargıları alt üst olmuş Küçük çıkarlar için sendika değiştirenlerden olmadığınız için haksızlığa, adaletsizliğe, ahlaksızlığa karşı çıkıp doğruyu savunan bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum.
15 Mayıs itibari ile üye sayımız 201.302’dir. Her bir üyemiz bizim için onurludur, kıymetlidir. Çünkü sizler sendika görünümlü paralel yapıların seviyesiz tekliflerine ve ahlaksız tehditlerine kulak asmayarak bizi bu ülkede onurumuz ve şerefimizle yaşamak istiyoruz onun için bizim yerimiz Türk Eğitim-Sen diyerek burada bulunduğunuz için her bir yürekli insanı kutluyorum. 

Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Daha nice Ramazan aylarına sağlık ve huzur içinde hep beraber erişmemizi diliyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum

Bu iftar yemeğini düzenleyen Ankara 3 No’lu Şube Başkanımız Ertekin Engin ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.